HÍREK, AKTUALITÁSOK TERMÉKEINKRŐL ÉS A VADGASZTRONÓMIÁBÓL
Mit gondolnak a profik a vadhúsról? Interjú Kovács Árpáddal a Normafa Síház konyhafőnökével.
Örömünkre szolgált megismerni Kovács Árpádot, a Normafa Síház konyhafőnökét, akivel természetesen a vadhúsról is beszélgettünk. Árpád végigjárta a legjobb séfekre jellemző utat, évtizedes tudását olyan neves magyarországi éttermekben gyűjtötte és kamatoztatta, mint a La Perle Noire, a Babel, a 21, a Spejz, a Pierrot és a Spoon hajó étterme. Ezt a sokszínű hátteret jelenleg a Normafa Síház konyhafőnökeként kamatoztatja. A vele készített interjúnkat itt olvashatod >>
Megújult a Vadkonyha készétel kínálat a Lidl áruházakban!
Az elmúlt két évben rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk tőletek, most pedig elérkezettnek láttuk az időt egy kis újításra. Ismerd meg az állandó és az eseti jelleggel elérhető készételeinket. >>
Szarvas- comb és gulyáshús az ünnepek alatt végig, szarvasgerinc december 20-tól a készlet erejéig a Lidl-ben!
Készételeink kedvezményes áron kaphatóak november 16. és 22. között a Lidl-ben! Az akciós újságot itt éred el >>
Szarvas gulyáshús kedvezményes áron november 9. és 15. között a Lidl-ben! Az akciós újságot itt éred el >>
Dámszarvas comb szuper áron november 2. és 5. között a Lidl-ben. Az akciós újságot itt éred el >>
2023-ban a Vadkonyha készétel termékcsalád 3 új tagjával nyertük el az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára jogosító kitűntetést és ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet is. Ismerd meg a részleteket>>
Vadkonyha készételek a Lidl állandó kínálatában!
Tartósítószer és ízfokozó mentes készételeink a Lidl állandó kínálatában szerepelnek. Jelenleg 3 féle étel közül választhatsz: gombás szarvasragu, vörösboros őzpörkölt, vaddisznópörkölt. Ismerd meg őket részletesen >
Szarvashús különlegességek a LIDL állandó kínálatában!
A LIDL Magyarország boltjainak kínálatában állandó szereplők lettek a prémium Vadkonyha vadhúsok: a vákuumcsomagolt szarvascombot és szarvas gulyáshúst ezentúl mindig megtaláljátok. Görgess lejjebb az eseti akciók listájáért!
A Trademagazin 2022 novemberi lapszámában Pechtol Patrik ügyvezetőnnkkel készült interjút olvashattok. Tovább a teljes interjúra >
2022-ben is Érték és Minőség Nagydíj díjazottak lettünk
A 2022-es Érték és Minőség Nagydíj pályázaton elismerésben részesültek a Vadkonyha termékcsalád “grill” és készétel tagjai, valamint Fiwi-Hűt Kft is. A szigorú öt fordulós értékelés eredményeként 34 pályázó 41 munkája érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. Olvass tovább >>
Best Innovatív Brand díjazott lett 2022-ben a Vadkonyha szarvas gulyáshús
A Best Innovatív Brand pályázat Food alkategória, “Green termék” kategóriájának győztese 2022-ben a Vadkonyha szarvas gulyáshús lett. A díjat annak elismerésének tekintjük, hogy mind termékeink alapanyagában, csomagolásában, az alkalmazott gyártási technológiáinkban tudatos, a fenntarthatósági szempontok szerinti folyamatokat és környezetbarát megoldásokat sikerült kialakítanunk. Az általunk is megálmodott célokkal és alkalmazott szemléletmóddal is egyezett a pályázati feltételeknek azon eleme is, hogy a márka a társadalmi hasznosság szempontjából is értéket teremtsen, piaci jelenlétével segítse a fogyasztói szemléletformálást. A díjat Horváth Fanni minőségirányítási vezetőnk és Krizsán Tamás felvásárlási vezetőnk vehették át a 2022-es FMCG TOP konferencián.
Szarvascomb grill steak debütál a Lidl-ben június 9-től!
A Lidl magyarországi bolthálózatának termékkínálatában debütálnak a Vadkonyha előre pácolt szarvascomb steak szeletei. Pofonegyszerű elkészítést és izgalmas ízvilágot ígérnek, hiszen BBQ vagy borsos-ajvár ízesítéssel kerülnek a polcokra a friss, konyhakész, vákuumcsomagolt termékek. Használjátok ki a nyarat és grillezésre fel! A termékek a készlet erejéig lesznek a boltokban!
A hamburgerek szerelmeseire kellemes meglepetés vár június 2-től a Lidl-ben!
A Lidl Magyarország termék-kínálat részeként ismét elérhető lesz a Grill&Fun szarvashamburgerhús pogácsa, amely kizárólag hazai forrásból származó 100% szarvashúst tartalmaz. A termék nem tartalmaz semmilyen színezéket, ízfokozót és tartósítószert. Elkészítésekor sóval és borssal ajánljuk fűszerezni.
Vadkonyha szarvasburger variációk különböző összetevőkkel, zseniális szószokkal >>
Hogyan kerül a boltokba a vadhús? Miért egyre népszerűbb?
A gyarapodó nagyvadállomány és az élőhely-átalakulás miatt mára vadgazdálkodás nélkül nem lenne fenntartható sem a természet, sem a mezőgazdaság. A vadászat tetemes erdő-, mezőgazdasági és természetvédelmi kártól mentesíti az érdekelteket. De mi történik a produktummal? A vad elejtését követően, hogyan kerül a boltokba a vadhús?Ezeket a kérdéseket járta körbe Pechtol Patrik ügyvezetőnk a Magyar Mezőgazdaság hírportál videóriportjában, mely tatai vadfeldolgozó üzemünkben készült.
“Adni jó!” 3 megye mentőszolgálatának összes dolgozója megkóstolhatta a Vadkonyha készételeket.
A mentősök áldozatos munkájának tisztelete jeléül a FIWI-HŰT Kft, a FOODBOX Kft. és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér és Veszprém megyei szervezeteivel összefogva karácsonyi meglepetésben részesítette a mentőállomások dolgozóit.
MAUTNER ZSÓFI ÉS A VADKONYHA KÖZÖS KARÁCSONYI AJÁNDÉKA MEGÉRKEZETT, A CHILI&VANILIA BOLG SZERZŐJE KÉSZÍTETTE EGYIK IDEI ÜNNEPI RECEPTÜNKET!
A burgonyapalacsintába csomagolt szarvasgerincet, birsalmából és csipkebogyóból készült köretek emelik ellenállhatatlan szintre.
3+1 OK, AMIÉRT ÉRDEMES A VADHÚST VÁLASZTANI!
Fenntartható fehérjeforrás, alacsony zsírtartalmú, magas ásványianyag tartalmú, ráadásul garantáltan antibiotikum és hormonmentes alapanyag – ez mind jellemző a vadhúsra. Magyarországon nagyjából 800 tonnát értékesítenek belőle évente, a hazai vadhúsfogyasztás jelenleg mindössze 30-40 dekagramm/fő/év, míg sertésből több, mint 30 kilogrammot is fogyasztunk átlagosan évente. Az ünnepek közeledtével mindenki szeretné különleges ételekkel elkápráztatni szeretteit a családi asztalnál, érdemes ilyenkor vadhúst választani.
NINCS IDŐD FŐZNI, DE MÉGIS FINOM ÉS HÁZIAS ÍZEKRE VADÁSZOL? A VADKONYHA KÉSZÉTELEK OKTÓBER 28-TÓL ELÉRHETŐEK A LIDL-BEN!
Október 28-tól elérhető lesz tárkonyos szarvasragu levesünk és 3 féle főételünk a Lidl polcain. Az ételek színezék- és tartósítószer mentesek, a modern csomagolástechnológiának köszönhetően hűtőben sokáig eltarthatóak. Felbontást követően akár mikrohullámú sütőben, akár edényben vagy serpenyőben felmelegítve azonnal fogyaszthatóak. További Részletek >>
A KEDVELT SZARVAS HAMBURGER HÚSPOGÁCSA ÉS MÉLYHŰTÖTT ŐZ GULYÁSHÚSHÚSUNK OKTÓBER 4-TŐL ELÉRHETŐ MÁR A TESCO ÁRUHÁZAKBAN IS!
Találkozzunk a FeHoVa Pluszon szeptember 30. és október 3. között!
Magyarország 50 év után ismét vadászati világkiállítást szervez 2021-ben. A programsorozat egyik kiemelkedő eleme a szeptember 30. és október 3. között megrendezésre kerülő FeHoVa Plusz, amely a vadász, horgász és természetkedvelő közösség legismertebb éves találkozója. Találkozz a Fiwi-Hűt Kft. és a Vadkonyha munkatársaival élőben a világkiállításon! Részletek >>
Érték és Minőség Nagydíj elismerésben részesült a Vadkonyha termékcsalád
A 2021-es Érték és Minőség Nagydíj pályázat nyerteseit szeptember 9-én díjazták az Országházban. Ebben az évben 38 pályázó 41 pályázata érdemelte ki a kitüntető címet, köztük a Fiwi-hűt Kft. Vadkonyha Prémium termékcsaládról szóló anyaga is. Olvass tovább >>
Segítsd a munkánkat és nyerj egy karton villányi Bock rosét!
A Vadkonyha szeretné, hogy a hazai vadgasztronómia a méltó helyére kerüljön, minél több magyar család asztalára kerülhessen az egészséges magyar vadhúsból. Egy kb. 5 peres kérdőív kitöltésével kérlek segítsd a munkánkat. Ha 2021. július 15-ig válaszolsz és megadod e-mail címedet, akkor egy ajándéksorsoláson is részt veszel ahol két karton Bock rosét sorsolunk ki.
Szarvas hamburger-húspogácsával indítjuk a 2021-es grillszezont!
Új termékkel indítjuk a 2021-es grillszezont. A Lidl Grill&Fun termékcsaládjában, április 19-től kapható húspogácsa adalék és tartósítószermentes, különleges alapanyag az igazán ütős hamburgerekhez. Kötelező kellék a hétvégi grillezéshez. Ráadásként kipróbáltunk és összegyűjtöttünk 4 féle burger receptet ami garantáltan sikert arat: szarvasburgerek.
Vadkonyha recept a Magyar Vadászlap februári “Ízválasztó” rovatában.
Fejér Gabriellának köszönhetően egy egyszerű, gyors és egészséges recept került a Magyar Vadászlap februári számába. Ezt a töltött káposztát vaddisznóból igazán megéri kipróbálni az íze miatt, és szinte csak hazai alapanyagokból készült. Szuper olvasmány, melyben a megszokott borajánló sem maradhat el. Innen tudjátok letölteni:
Töltött kelkáposzta vaddisznóból recept
A hazai vadhús lehet a marhahús környezetbarát alternatívája? – Mautner Zsófi beszélgetett Pechtol Patrik ügyvezetőnkkel.
Mautner Zsófinak nem csak egy fantasztikus őzgerinc receptet köszönhetünk, de egy interjút is, melyben Pechtol Patrik ügyvezetőnkkel beszélgetett a hazai vadgasztronómiáról, a Vadkonyha brand küldetéséről. Kattints a megtekintéshez >
BOCK WEBSHOP KEDVEZMÉNY
Szívügyünk, hogy a vadételek mellett kiváló magyar borok foglaljanak helyet az asztalon. A Bock család és a Vadkonyha partnersége több évre nyúlik vissza, együttműködésünk alapját a minőség és a gasztronómia iránti elköteleződés, valamint a hagyomány tisztelete jelentik. November 9-től 10% kedvezményt jelent kuponkódunk használata a Bock webshopban.
A Magyar Vadászlap novemberi számában “Húsba vágó kérdések” címmel jelent meg interjú Pechtol Patrik cégvezetőnkkel.
A cikket ajánljuk mindazok számára, akiket érdekelnek a legfrissebb vadhúspiaci trendek. A teljes cikk itt olvasható: Húsba vágó kérdések.
Fiwi-Hűt Kft.
2890 Tata, Molnár u. 2.
Tel: +36 34 483 550
email: info@vadkonyha.hu