A 2023-as Érték és Minőség Nagydíj-on a Vadkonyha készétel termékcsalád tagjai is díjat nyertek. Pechtol Patrik ügyvezető és Horváth Fanni minőségirányítási vezető 2023. szeptember 7-én, személyesen vehette át a kitűntetést az Országház Főrendiházi Üléstermében, Budapesten. “Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használata és vele a kitüntető cím viselése azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.”
A Vadkonyha új készétel termékcsalád tagjai, mint gasztronómiai különlegességek, különböző típusú vadhús tartalmuk miatt kedvező élettani hatásokkal rendelkeznek, aminek révén
kiemelkedő helyet foglalnak el a hazai piacon. A vadhúsok egyre nagyobb jelentősége alacsony kalória- és zsír-, magas vas- és ásványi anyag-, valamint fehérjetartalmuknak, természetes, vagyis antibiotikumoktól és hozamfokozóktól mentes összetételüknek köszönhető, hiszen ezeknek az állatoknak a tápláléka valóban a természetből származik. Ennek eredményeként az egészséges táplálkozásba is beilleszthetők.
A pályázaton a Vadkonyha készétel termékcsalád legújabb tagjai a mezőgazdasági- és élelmiszer termékek kategóriában nyerték el a zsűri elismerését:
- Bolognai szarvas spagetti,
- Szarvas vadasan zsemlegombóccal,
- Zöldséges vaddisznó gombócok erdei gombamártással és petrezselymes burgonyával.
Vadkonyha készételek
Munkatársaink a díj átvételét követően 2023. szeptember 7-én a Parlament épületében: