Bácskai rizseshús – vadhúsból

HOZZÁVALÓK:

Hozzávalók:

10 dkg sertészsír

60 dkg gulyáshús (szarvas vagy őz gulyáshús)

400 g rizs

2 közepes fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

3 db paradicsom

2 db paprika

2 szál répa

1 szál fehérrépa

1 púpozott ek pirospaprika

2 tk majoranna

2 tk őrölt kömény

1 kis csokor petrezselyem

só, bors ízlés szerint

 

Bácskai rizseshús szarvas gulyáshússal

(előkészítési idő: 30 perc, elkészítés: 2 óra)

A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A paradicsomot leforrázzuk, megtisztítjuk a külső héjtól és apró kockákra vágjuk. A paprikát is apró azonos méretű kockákra vágjuk, mint a paradicsomot. A felszeletelt paprikát és paradicsomot a hagymához adjuk, fűszerezzük a pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és a köménnyel. A zöldségekből fél óra alatt egy erős lecsó alapot főzünk, amennyiben szükséges vizet öntünk alá. Amint az ízek összeértek hozzátesszük a gulyáshús méretűre szeletelt vadhúst és alacsony lángon ügyelve a víz pótlásásra addig főzzük míg a hús meg nem puhul. A gyökérzöldséget ízlés szerinti nagyságúra szeleteljük és a raguhoz adjuk a rizzsel együtt, amelyet kb 0,8 liter vízzel öntünk fel. A rizzsel együtt kb 30 perc alatt készre pároljuk a bácskai rizseshúst. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük és savanyúsággal kínáljuk.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock PortaGéza 2022

kadarka vadétel

A recept az alábbi Vadkonyha szarvas vagy őz gulyáshússal a legjobb:

szarvas gulyáshús
őz gulyáshús