Bácskai rizseshús – vadhúsból
HOZZÁVALÓK:
Hozzávalók:
10 dkg sertészsír
60 dkg gulyáshús (szarvas vagy őz gulyáshús)
400 g rizs
2 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
2 db paprika
2 szál répa
1 szál fehérrépa
1 púpozott ek pirospaprika
2 tk majoranna
2 tk őrölt kömény
1 kis csokor petrezselyem
só, bors ízlés szerint
Bácskai rizseshús szarvas gulyáshússal
(előkészítési idő: 30 perc, elkészítés: 2 óra)
A felhevített zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A paradicsomot leforrázzuk, megtisztítjuk a külső héjtól és apró kockákra vágjuk. A paprikát is apró azonos méretű kockákra vágjuk, mint a paradicsomot. A felszeletelt paprikát és paradicsomot a hagymához adjuk, fűszerezzük a pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és a köménnyel. A zöldségekből fél óra alatt egy erős lecsó alapot főzünk, amennyiben szükséges vizet öntünk alá. Amint az ízek összeértek hozzátesszük a gulyáshús méretűre szeletelt vadhúst és alacsony lángon ügyelve a víz pótlásásra addig főzzük míg a hús meg nem puhul. A gyökérzöldséget ízlés szerinti nagyságúra szeleteljük és a raguhoz adjuk a rizzsel együtt, amelyet kb 0,8 liter vízzel öntünk fel. A rizzsel együtt kb 30 perc alatt készre pároljuk a bácskai rizseshúst. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszítjük és savanyúsággal kínáljuk.
A recept az alábbi Vadkonyha szarvas vagy őz gulyáshússal a legjobb: