Vaddisznó erőleves gombás raviolival

vaddisznó erőleves

HOZZÁVALÓK:

Az erőleveshez

50 dkg vaddisznó comb

20 dkg közepes húsos sertés csont

1 db közepes méretű vöröshagyma

1 fej fokhagyma

3 db közepes sárgarépa

2 db fehérrépa

¼ zeller és karalábé

¼ kelkáposzta

2 szál zeller

½ dl olaj

2 ek sertészsír

½ csokor petrezselyem

½ csokor friss tárkony (1 tk szárított)

4-5 szál friss kakukkfű (1 tk szárított)

1 teáskanál egész színes bors,

2-3 babérlevél

Friss tészta:

20 dkg búzaliszt

2 tojás

Ravioli töltelék:

2 evőkanál olívaolaj

1 közepes vöröshagyma

15 dkg vadon termő gombamix

10 dkg ricotta

1 ek apróra vágott petrezselyem

 só, bors ízlés szerint

 

Vaddisznó erőleves gombás-ricottás raviolival

(előkészítési idő: 45 perc, elkészítés: 4-5 óra)

Leves készítése

Az olajat és a zsírt felhevítjük és az zöldségeket apróbb darabokra vágva megpirítjuk.

majd félre tesszük és a visszamaradt olajon a húst és a csontokat is megpirítjuk.

Miután a húst minden felületén megbarnult, visszatesszük a zöldségeket, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy elfedj az összes levesalapot.

A levest ezután alacsony fokozaton 4-5 órán keresztül főzzük.

Tészta készítése:

A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk (gépi nyújtóval 7. fokozatig).

Ravioli töltelék és tálalási javaslat:

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Amikor a gomba kiengedett leve elpárolgott, hozzáadjuk a ricottát és a petrezselymet, majd ízlés szerint fűszerezzük.

A kinyújtott tésztát négyzet alakúra vágjuk (6 x 6 cm) közepére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is. A tészta széleit vizes ujjal körbe kenjük, ez segíti a tészta összeragasztását. A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő alaplében megfőzzük.

A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, a levesben kifőtt zöldségekkel, a vaddisznó hússal és az alaplével felöntve tálaljuk.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock PortaGéza 2022

kadarka vadétel

A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznócombbal készült:

konyhakész vaddisznócomb