A 2022-es Érték és Minőség Nagydíj pályázat nyerteseit szeptember 8-án díjazták az Országházban. Ebben az évben 34 pályázó 41 pályázata érdemelte ki a kitüntető címet, köztük a Fiwi-hűt Kft. Vadkonyha “grill” és “készétel” termékcsaládokkal benyújtott mindkét pályázata.
A termékek és szolgáltatások versenyképességét mind a hazai, mind a nemzetközi piacon elsődlegesen a kiváló minőség biztosítja, melyet megerősíthet, igazolhat egy minőségtanúsító védjegy. A védjegyekkel történő minőségtanúsítás immáron negyedszázados múltra tekint vissza. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. E védjegyet – a megváltozott gazdasági körülményeket figyelembe véve – követte 2018-ban a korszerű, nemzetközileg is bevezethető Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál bejegyzett, oltalom alatt álló ábrás embléma. Magyarországon jelenleg az egyetlen nem szakma-specifikus, kiváló minőséget szimbolizáló elismerés.
Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy olyan kiemelkedő eredményekre és teljesítményekre fókuszál, ahol különös figyelmet szentelnek a természeti környezet védelmének, és korszerű, modern eszközökkel válaszolnak a globális kihívásokra is.
2022-ben két pályázatunk nyert Érték és Minőség Nagydíj Védjegyet, köztük a grill termékcsaládunk:
- Prémium szarvas hamburger húspogácsa,
- Grill szarvas comb steak BBQ ízesítéssel,
- Grill szarvas comb steak borsos-ajvár ízesítéssel,
- Grill szarvas comb steak fokhagymás ízesítéssel.
Prémium szarvas hamburger húspogácsa
előre pácolt grill szarvas comb steak
A pályázaton díjat nyertek továbbá a Vadkonyha készételek is:
- Erdei gombás szarvas ragu zsemlegombóccal,
- Vörösboros vaddisznó pörkölt petrezselymes burgonyával,
- Vörösboros őzpörkölt galuskával.
Vadkonyha készételek
„A vadhús népszerűségének növelésére tett erőfeszítéseink egyik alapköve, hogy a fogyasztókat folyamatosan magas és megbízható minőségben tudjuk kiszolgálni termékeinkkel. Az utóbbi években számos termékfejlesztésen dolgoztunk azért, hogy a vadhúst minél többféle verzióban tudjuk eljuttatni a vásárlók számára, megmutatva ezáltal a sokoldalú felhasználhatóságát ezeknek a különleges húsfajtáknak. Bízunk benne, hogy új termékeink révén (készételek, fűszerezett húsok, hamburger húspogácsa) bátrabban megkóstolják a fogyasztók a vadhúsokat, és sikerül ezáltal szélesebb körben népszerűsíteni őket. Üzemünkben szigorú és állandó felügyelet biztosított a termék- és élelmiszerbiztonság terén, melyre garanciát jelentenek akkreditált minőségbiztosítási rendszereink (HACCP, IFS Food Standard 7.0) is. Kizárólag hazai, ellenőrzött beszerzési forrásaink vannak, a feldolgozás során pedig henteseink szakértelme, a megfelelő higiéniai és tárolási körülmények, valamint a nyomon követhetőség mind azt szolgálják, hogy kifogástalan minőségű termékek jussanak el a fogyasztókhoz. Ennek eredményeként prémium termékeinket nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a vásárlók számára.”
– emelte ki Horváth Fanni minőségbiztosítási vezetőnk.
„Büszkék lehetünk magunkra, hiszen a tavalyi évet követően idén két pályázati anyagunkkal is sikerült a védjegyet elnyerni. A grill és a készétel típusú termékeink is ugyanolyan odafigyeléssel és szakértelemmel készülnek, mint friss vadhús termékeink. Örömömre szolgál, ha fogyasztóink ebben a szélesebb, változatosabb termékportfólióban további lehetőségeket találnak arra, hogy kiváló minőségű, hazai forrásból származó vadhúsból fogyasszanak. Nagy megtiszteltetés, hogy az élelmiszeriparhoz kötődő különdíjat, a Hajnal László Emlékdíjat (amit a sokszoros Érték és Minőség Nagydíjas, Gazdaságért Nívódíjas Hajnal Húskombinát Kft. 2016. évben eltávozott vezetője, Hajnal László úr emlékére alapítottak) idén a Fiwi-Hűt Kft. részére ítélte oda a cég vezetősége.” – fűzte hozzá Pechtol Patrik, ügyvezető és a Vadkonyha márka alapítója.
Munkatársaink a díj átvételét követően 2022. szeptember 8-án a Parlament épületében: