SZARVASSÜLT ZSÍROSKENYÉRHEZ

HOZZÁVALÓK:

80 dkg vadhús (tökéletes szarvas, őz vagy vaddisznó combból készítve is)

20-30 dkg sertészsír

3 szál csemegehagyma

2-3 fej közepes vöröshagyma

1 fej közepes lilahagyma

1 közepes paradicsom

8-10 gerezd fokhagyma

2-3 babérlevél

1 dl száraz rozé

Vadhús fűszerkeverék

Só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

A húsokat 4×4 cm-es szeletekre vágjuk és megtűzdeljük a fokhagyma gerezdekkel.

3-4 evőkanálnyi zsírt serpenyőben felforrósítunk és a húsokat minden oldalán megpirítjuk. Egy tűzálló tál aljára kenjük a maradék zsírt ráhelyezzük a kérgesre sült húsokat ráhalmozzuk a cikkekre szeletelt hagymát a paradicsomot, a fűszereket, sózzuk borsozzuk és felöntjük a rozé borral. Fóliával fedjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. A sütés végén ellenőrizzük, hogy a hús puhára sült.

Az így elkészült zsírban sült húst hagyjuk kihűlni és pár órára ideális esetben egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Amikor a zsír kidermed, kenyérre kenve tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock PortaGéza Rosé 2022

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!

szarvascomb