SZARVASSÜLT ZSÍROSKENYÉRHEZ
HOZZÁVALÓK:
80 dkg vadhús (tökéletes szarvas, őz vagy vaddisznó combból készítve is)
20-30 dkg sertészsír
3 szál csemegehagyma
2-3 fej közepes vöröshagyma
1 fej közepes lilahagyma
1 közepes paradicsom
8-10 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
1 dl száraz rozé
Vadhús fűszerkeverék
Só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A húsokat 4×4 cm-es szeletekre vágjuk és megtűzdeljük a fokhagyma gerezdekkel.
3-4 evőkanálnyi zsírt serpenyőben felforrósítunk és a húsokat minden oldalán megpirítjuk. Egy tűzálló tál aljára kenjük a maradék zsírt ráhelyezzük a kérgesre sült húsokat ráhalmozzuk a cikkekre szeletelt hagymát a paradicsomot, a fűszereket, sózzuk borsozzuk és felöntjük a rozé borral. Fóliával fedjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 3 órán keresztül sütjük. A sütés végén ellenőrizzük, hogy a hús puhára sült.
Az így elkészült zsírban sült húst hagyjuk kihűlni és pár órára ideális esetben egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Amikor a zsír kidermed, kenyérre kenve tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!