• vadhús előnyei

3+1 ok, amiért érdemes vadhúst fogyasztani!

Fenntartható fehérjeforrás, alacsony zsírtartalmú, magas ásványianyag tartalmú, ráadásul garantáltan antibiotikum és hormonmentes alapanyag – ez mind jellemző a vadhúsra. Magyarországon nagyjából 800 tonnát értékesítenek belőle évente, a hazai vadhúsfogyasztás jelenleg mindössze 30-40 dekagramm/fő/év, míg sertésből több, mint 30 kilogrammot is fogyasztunk átlagosan évente. Az ünnepek közeledtével mindenki szeretné különleges ételekkel elkápráztatni szeretteit a családi asztalnál, érdemes ilyenkor vadhúst választani.

A vad amellett, hogy a természetes, fenntartható, és rendkívül alacsony zsírtartalmú húsok közé tartozik, egyedülálló gasztronómiai élményt is nyújt. A Vadkonyha termékcsalád hazai forrásból származó, konyhakész, kiskereskedelmi forgalomban is kapható szarvas, vaddisznó, őz húsok széles választékával szeretné a vadhúst a méltó helyére emelni a magyar gasztronómiában. 

  1. Magas fehérje – alacsony zsírtartalom – A vadhúsban a fehérje aránya átlagban magasabb, a zsírok aránya pedig alacsonyabb a háziasított állatok húsához képest. Ez természetes, hiszen a vadak életmódjának köszönhetően a vadhús a sovány húsok tulajdonságaival vetekszik. Elsődleges fehérjeforrás, melyben minden esszenciális aminosav megtalálható.

  1. Gyógyszeres kezeléstől mentes – A vadak a természetből szerzik be a táplálékukat, ezért a vadhús nem tartalmaz semmiféle hormon és gyógyszer maradványokat.

  1. Magas ásványianyag tartalom – Bizonyos ásványi anyagok nagyobb mennyiségben találhatók meg a vadhúsban, mint a háziasított állatok húsában. Szerves vas, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, omega-3 és omega-6 zsírsavak, B12, B6 vitamin – ezeket a létfontosságú anyagokat a nagyvadak húsa az emberi szervezet számára jól felszívódó és hasznosítható formában tartalmazza.

+ 1. Fenntartható alapanyag – A vadgazdálkodás egy rendkívül fenntartható és környezetkímélő gazdálkodás, hiszen az állatok saját, természetes közegükben élnek és táplálkoznak, semmilyen ipari folyamat nem kapcsolódik tartásukhoz. A vadhús alacsonyabb ökológiai lábnyoma miatt fenntarthatóbb választás más húsfélék helyett.

Pechtol Patrik ügyvezetőnk gondolatai a Vadkonyha missziójáról:

“A Fiwi-Hűt Kft. azt tűzte ki céljául, hogy a magyar háztartások asztalára friss, minőségi vadhús termékek kerülhessenek. A cég 1994-es alapítása óta, vadfeldolgozó üzemükből több ezer tonna vadhús alapanyagot szállítottunk a magyar háztartások asztalára, és Nyugat-Európába is. A Vadkonyha termékcsaládot 2019-ben vezettük be, 2021-ben pedig elnyerte az Értek és Minőség Tanúsító́ Védjegy használatára jogosító elismerést is. Alapanyagaikat hazai, fenntartható vadgazdálkodásból szerezzük be,  a legnagyobb odafigyeléssel készítjük elő friss vákuum- és mélyfagyasztott csomagolásban, hogy megőrizzék magas ásványianyag tartalmukat és gazdag ízvilágukat.” 

IFS Food certificate

IFS Food certificate

Cégünk megfelel
az IFS Nemzetközi Élelmiszeripari Szabványnak.

Fiwi-Hűt Kft.
2890 Tata, Molnár u. 2.
Tel: +36 34 483 550
email: info@vadkonyha.hu

PARTNEREINK

Szarvas- gerinc, comb és

gulyáshús a LIDL kínálatában

június 20-tól!

 

Szarvas receptekért kattints ide >> 

 

 

 

 

 

You have Successfully Subscribed!