VADDISZNÓSÜLT ÁZSIAI ÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK:
Keleti ihletésű páclé:
Keleti ihletésű páclé:
2 dl szójaszósz
0,5 dl édes szójaszósz
1 ek szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
2 kk halszósz
1 szál thai citromnád (apróra vágva)
1 kk reszelt friss gyömbér
Vaddisznósült:
1 csomag Vadkonyha Vaddisznógerinc
2 dkg vaj
1 ek olívaolaj
só, bors
Ázsiai körtemix:
16 dkg rizstészta
20 dkg sitake gomba
4 kis fej bok choy (bordás kel)
2 szál zöldhagyma
1 kk szezámolaj
2 ek napraforgóolaj
4 ek szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
Elkészítés:
A hús ízesítéséhez összekeverjük a keleti ihletésű páclé hozzávalóit, majd a vaddisznógerincet minimum 3 órán át, de optimális esetben egy teljes éjszakán át a pácban pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst minden oldalán 8-10 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. Miután minden oldalán barnás kéreg keletkezett, a húst 15 percre betesszük a sütőbe. A sütési idő elteltével a sültet kivesszük a sütőből és fóliával letakarva pihentetjük még 5-10 percig. A visszamaradt olajos vajat összefőzzük a páclével és 5-10 perc alatt sűrűre forraljuk, folyamatos kevergetés mellett. A szószt leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk.
Köret:
A szezámmag olajjal ízesített napraforgóolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott zöldhagymát, majd hozzáadjuk a sitake gombákat és 8-10 perc alatt
puhára pároljuk. Amint elkészült, egy tálra tesszük, majd a visszamaradt olajon megpároljuk a negyedekbe vágott bok choy-t.
A rizstésztát a leírás szerint főzzük ki és tálaljuk a zöldségek mellé. Tálaláskor a vaddisznósültet megkenjük a sűrűre főtt szósszal, amelyet megszórunk szezámmaggal.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznógerinc hússal készült: