VADDISZNÓSÜLT ÁZSIAI ÖNTETTEL

Vaddisznósült, ázsiai öntettel
Őzgerinc tokány

HOZZÁVALÓK:

Keleti ihletésű páclé:

Keleti ihletésű páclé:

2 dl szójaszósz

0,5 dl édes szójaszósz

1 ek szezámolaj

2 gerezd fokhagyma

2 kk halszósz

1 szál thai citromnád (apróra vágva)

1 kk reszelt friss gyömbér

Vaddisznósült:

1 csomag Vadkonyha Vaddisznógerinc

2 dkg vaj

1 ek olívaolaj

só, bors

Ázsiai körtemix:

16 dkg rizstészta

20 dkg sitake gomba

4 kis fej bok choy (bordás kel)

2 szál zöldhagyma

1 kk szezámolaj

2 ek napraforgóolaj

4 ek szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:

Elkészítés:

A hús ízesítéséhez összekeverjük a keleti ihletésű páclé hozzávalóit, majd a vaddisznógerincet minimum 3 órán át, de optimális esetben egy teljes éjszakán át a pácban pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst minden oldalán 8-10 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. Miután minden oldalán barnás kéreg keletkezett, a húst 15 percre betesszük a sütőbe. A sütési idő elteltével a sültet kivesszük a sütőből és fóliával letakarva pihentetjük még 5-10 percig. A visszamaradt olajos vajat összefőzzük a páclével és 5-10 perc alatt sűrűre forraljuk, folyamatos kevergetés mellett. A szószt leszűrjük és tálalásig melegen tartjuk.

Köret:

A szezámmag olajjal ízesített napraforgóolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott zöldhagymát, majd hozzáadjuk a sitake gombákat és 8-10 perc alatt

puhára pároljuk. Amint elkészült, egy tálra tesszük, majd a visszamaradt olajon megpároljuk a negyedekbe vágott bok choy-t.

A rizstésztát a leírás szerint főzzük ki és tálaljuk a zöldségek mellé. Tálaláskor a vaddisznósültet megkenjük a sűrűre főtt szósszal, amelyet megszórunk szezámmaggal.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock & Roll 2017

A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznógerinc hússal készült:

Mélyhűtőtt vaddisznó gerinc