HAGYMÁS SZARVASRAGU TŰZÁLLÓ TÁLBAN, BURGONYÁVAL

Hagymás szarvasragu tűzálló tálban
Hagymás szarvasragu

HOZZÁVALÓK:

Szarvasragu:

1 csomag Vadkonyha szarvas gulyáshús

3 ek napraforgóolaj

50 dkg kisebb vöröshagyma vagy salottahagyma

2 db közepes lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

3-4 babérlevél

2 ek mézes mustár

2 dl sherry

2 dl marha vagy zöldség alaplé

só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Szarvasragu

ELKÉSZÍTÉS:

Szarvasragu készítése:

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A Vadkonyha szarvas gulyáshúst szobahőmérsékleten pihentessük 10-15 percig fűszerezés előtt. A húsba dörzsöljük bele a sót, borsot és 1 evőkanál olajat. 1 evőkanál olajat serpenyőben hevítsük fel és pirítsuk át a húst minden oldalán. A gyors pirítást követően a húst tegyük át egy öntöttvas tűzálló tálba a sütésből visszamaradt olajjal együtt.

Hevítsük fel a maradék 1 evőkanál olajat és lassú tűzön pirítsuk üvegesre a cikkekre szeletelt hagymákat (vörös és lila). 10 perc múlva adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, a babérlevelet és főzzük össze 3-4 percig. Adjuk a húsokhoz a hagymás részt a mustárral együtt, öntsük fel az alaplével és a sherryvel, majd fedővel lefedve tegyük a sütőbe 2.5-3 órára. Időnként egy villával ellenőrizzük a hús puhaságát, ha már omlik, akkor készült el teljesen.

Köretként főtt burgonyát vagy rizst tálalhatunk.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Royal Cuvée 2015

Bock Royal Cuvee 2015

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasgúlyás hússal készült!

Mélyhűtőtt szarvasgulyáshús
szarvas gulyáshús