VADHÚSOS RAVIOLI DIÓMÁRTÁSSAL ÉS BORSÓPÜRÉVEL

Vadhúsos ravioli
Vadhúsos ravioli

HOZZÁVALÓK:

Friss tészta:

60 dkg búzaliszt

6 tojás

Ravioli töltelék:

40 dkg darált vadhús

olívaolaj

1 tojás

1 gerezd fokhagyma

1 közepes vöröshagyma

1 közepes sárgarépa

10 dkg natúr gesztenye

1 szál friss kakukkfű

1,5 dl alaplé

5 dkg reszelt parmezán

 só, bors ízlés szerint

Dió mártás:

2 dkg dió

3,5 dl tejszín

Borsópüré:

10 dkg zsenge borsó

2 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS:

Tészta készítése:

A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk (gépi nyújtóval 7. fokozatig).

Ravioli készítése:

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús már minden felületén átsült, hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, kakukkfüvet és öntsük hozzá az alaplét, és – időnként kevergetve – 30 percig főzzük közepes lángon. Miután a hús összefőtt az alaplével, vegyük ki a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk hűlni 10-15 percig. Miután kihűlt a töltelékünk, belekeverjük a reszelt főtt gesztenyét, a tojást és a reszelt parmezánt.

A kinyújtott tészta egyik felére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is (a tészta másik részét hagyjuk szabadon a lefedéshez). A töltelék halmokat vizes ujjal körbe kenjük, ez segíti a tészták összeragasztását. A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Ha a tésztán nincs elég rész a hajtásra, úgy javasolt egy másik sor töltelék feltevése és új nyújtott tészta ráhelyezése – ilyekor is ügyelni kell arra, hogy a tészta és a hústöltelék közt ne legyen levegő.  A tölteléket egy a tölteléknél 1 cm-rel nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval körbe vágjuk.  Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és a mártásokkal tálaljuk.

Mártás készítése:

A diót a tejszínnel alacsony lángon 45 percig főzzük, majd pár percig hagyjuk hűlni. A mártást turmixgépbe téve simára turmixoljuk, miközben ízlés szerint fűszerezzük.

Borsópüré készítése:

A borsót forró vízben puhára főzzük, majd leszűrve, pár percig hagyjuk hűlni. A vajjal együtt botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre aprítjuk.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Royal Cuvée 2015

Bock Royal Cuvee 2015

A recept az alábbi Vadkonyha termékekből készíthető el!

vaddisznó gulyáshús
őz gulyáshús
szarvas gulyáshús