VADHÚSOS RAVIOLI DIÓMÁRTÁSSAL ÉS BORSÓPÜRÉVEL
HOZZÁVALÓK:
Friss tészta:
60 dkg búzaliszt
6 tojás
Ravioli töltelék:
40 dkg darált vadhús
olívaolaj
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
1 közepes sárgarépa
10 dkg natúr gesztenye
1 szál friss kakukkfű
1,5 dl alaplé
5 dkg reszelt parmezán
só, bors ízlés szerint
Dió mártás:
2 dkg dió
3,5 dl tejszín
Borsópüré:
10 dkg zsenge borsó
2 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS:
Tészta készítése:
A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk (gépi nyújtóval 7. fokozatig).
Ravioli készítése:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús már minden felületén átsült, hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, kakukkfüvet és öntsük hozzá az alaplét, és – időnként kevergetve – 30 percig főzzük közepes lángon. Miután a hús összefőtt az alaplével, vegyük ki a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk hűlni 10-15 percig. Miután kihűlt a töltelékünk, belekeverjük a reszelt főtt gesztenyét, a tojást és a reszelt parmezánt.
A kinyújtott tészta egyik felére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is (a tészta másik részét hagyjuk szabadon a lefedéshez). A töltelék halmokat vizes ujjal körbe kenjük, ez segíti a tészták összeragasztását. A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Ha a tésztán nincs elég rész a hajtásra, úgy javasolt egy másik sor töltelék feltevése és új nyújtott tészta ráhelyezése – ilyekor is ügyelni kell arra, hogy a tészta és a hústöltelék közt ne legyen levegő. A tölteléket egy a tölteléknél 1 cm-rel nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval körbe vágjuk. Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és a mártásokkal tálaljuk.
Mártás készítése:
A diót a tejszínnel alacsony lángon 45 percig főzzük, majd pár percig hagyjuk hűlni. A mártást turmixgépbe téve simára turmixoljuk, miközben ízlés szerint fűszerezzük.
Borsópüré készítése:
A borsót forró vízben puhára főzzük, majd leszűrve, pár percig hagyjuk hűlni. A vajjal együtt botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre aprítjuk.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha termékekből készíthető el!