SZARVASCOMB MENTÁS BORSÓPÜRÉVEL, BURGONYÁVAL ÉS KERTI ZÖLDSÉGEKKEL
HOZZÁVALÓK:
Szavascomb:
1 csomag Vadkonyha szarvascomb
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
(Gyógyfű olajos Vadpác I.)
Mentás borsópüré:
30 dkg zsenge borsó
5 dl víz
3 dkg vaj
1 dl tejszín
4-5 levél friss menta, ízlés szerint
Só, bors, ízlés szerint
Burgonyapüré:
0,5 kg burgonya
2,5 dkg vaj
1,5 dl főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
Párolt zöldségköret:
20 dkg zöld spárga
20 dkg cukkini
4 ek napraforgó olaj
ELKÉSZÍTÉS:
Szarvascomb:
A szarvascombot sütés előtt 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. (Ha fűszeresebb ízélményt szeretnénk pácoljuk a hűtőben egy estén át a Gyógyfű Vadpác 1. fűszerkeverékkel) Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst mindkét oldalán 6-8 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. A serpenyőt ezután levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és a sültet így pihentetjük még 5-10 percig.
Mentás borsópüré:
Sós vízben főzzük puhára a borsót, majd szűrjük le és a további hozzávalókkal együtt turmixgépben simára keverjük ki. Tálalásig tartsuk melegen.
Burgonyapüré:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A leszűrt főtt krumplihoz hozzáadjuk a főzőtejszínt és a vajat, valamint a szerecsendiót. Burgonyanyomóval összetörjük és krémesre keverjük.
Párolt zöldségköret:
A köret elkészítéséhez a megmosott cukkinit hajszálvékony karikákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, sózzuk és borsózzuk ízlés szerint. A zöld spárgát ugyanígy puhára pároljuk, majd tálalásig melegen tartjuk
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!