SZARVASCOMB MENTÁS BORSÓPÜRÉVEL, BURGONYÁVAL ÉS KERTI ZÖLDSÉGEKKEL

Szavascomb mentás zöldborsópürével
Szavascomb mentás zöldborsópürével

HOZZÁVALÓK:

Szavascomb:

1 csomag Vadkonyha szarvascomb

2 dkg vaj

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

(Gyógyfű olajos Vadpác I.)

Mentás borsópüré:

30 dkg zsenge borsó

5 dl víz

3 dkg vaj

1 dl tejszín

4-5 levél friss menta, ízlés szerint

Só, bors, ízlés szerint

Burgonyapüré:

0,5 kg burgonya

2,5 dkg vaj

1,5 dl főzőtejszín

1 csipet szerecsendió

só ízlés szerint

Párolt zöldségköret:

20 dkg zöld spárga

20 dkg cukkini

4 ek napraforgó olaj

ELKÉSZÍTÉS:

Szarvascomb:

A szarvascombot sütés előtt 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. (Ha fűszeresebb ízélményt szeretnénk pácoljuk a hűtőben egy estén át a Gyógyfű Vadpác 1. fűszerkeverékkel) Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst mindkét oldalán 6-8 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. A serpenyőt ezután levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és a sültet így pihentetjük még 5-10 percig.

Mentás borsópüré:

Sós vízben főzzük puhára a borsót, majd szűrjük le és a további hozzávalókkal együtt turmixgépben simára keverjük ki. Tálalásig tartsuk melegen.

Burgonyapüré:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A leszűrt főtt krumplihoz hozzáadjuk a főzőtejszínt és a vajat, valamint a szerecsendiót. Burgonyanyomóval összetörjük és krémesre keverjük.

Párolt zöldségköret:

A köret elkészítéséhez a megmosott cukkinit hajszálvékony karikákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, sózzuk és borsózzuk ízlés szerint. A zöld spárgát ugyanígy puhára pároljuk, majd tálalásig melegen tartjuk

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Cuvée 2015

Bock Royal Cuvee 2015

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!

Szarvascomg