ÁZSIAI SALÁTA GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS SÜLT VADDISZNÓGERINCCEL

Ázsiai vaddisznósaláta

HOZZÁVALÓK:

Vaddisznósült:

1 csomag Vadkonyha Vaddisznógerinc

2 dkg vaj

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Egzotikus saláta gyümölcsökkel:

5 dkg spenótlevél

1 db gránátalma

1 db közepes kígyóuborka

2 szál csemegehagyma

2 dkg babcsíra

1 db ananász

4 ek. szezámmag

Ázsiai pikáns öntet:

4 ek. majonéz

1 ek. szójaszósz

½ ek. rizsecet

1db lime leve

ELKÉSZÍTÉS:

Vaddisznósült készítése:

A felengedett vaddisznógerincet sütés előtt szobahőmérsékleten még 1 órán át pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst minden oldalán 8-10 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. Miután minden oldalán barnás kéreg keletkezett, a húst 15 percre betesszük a sütőbe. A sütési idő elteltével a sültet kivesszük a sütőből és fóliával letakarva pihentetjük még 5-10 percig. A salátának készült húst kihűlést követően hűtőbe tesszük, lehetőleg egy teljes éjszakára, mert így könnyebben lehet vékonyan szelni.

Saláta készítése:

Az alapanyagokat megmossuk. Az uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, az ananászt meghámozzuk és kockákra vágjuk. A gránátalmából a magokat kiszedjük és a díszítéshez félretesszük.

A tányérra először a spenótot halmozzuk fel, majd rátesszük a csírát, a vékony szeletekre vágott uborkát, hagymát és az ananászt.

A hajszálvékonyra szelt húst a salátára tesszük, megszórjuk szezámmaggal és a gránátalma magokkal. A salátát ázsiai pikáns öntettel tálaljuk.

Pikáns öntet: 

Az alapanyagot összekeverjük és 1 órára a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Syrah 2017

Bock Syrah 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznó gerinc hússal készült!

Mélyhűtőtt vaddisznó gerinc
Vaddisznó gerinc