ÁZSIAI SALÁTA GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS SÜLT VADDISZNÓGERINCCEL
HOZZÁVALÓK:
Vaddisznósült:
1 csomag Vadkonyha Vaddisznógerinc
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Egzotikus saláta gyümölcsökkel:
5 dkg spenótlevél
1 db gránátalma
1 db közepes kígyóuborka
2 szál csemegehagyma
2 dkg babcsíra
1 db ananász
4 ek. szezámmag
Ázsiai pikáns öntet:
4 ek. majonéz
1 ek. szójaszósz
½ ek. rizsecet
1db lime leve
ELKÉSZÍTÉS:
Vaddisznósült készítése:
A felengedett vaddisznógerincet sütés előtt szobahőmérsékleten még 1 órán át pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst minden oldalán 8-10 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. Miután minden oldalán barnás kéreg keletkezett, a húst 15 percre betesszük a sütőbe. A sütési idő elteltével a sültet kivesszük a sütőből és fóliával letakarva pihentetjük még 5-10 percig. A salátának készült húst kihűlést követően hűtőbe tesszük, lehetőleg egy teljes éjszakára, mert így könnyebben lehet vékonyan szelni.
Saláta készítése:
Az alapanyagokat megmossuk. Az uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, az ananászt meghámozzuk és kockákra vágjuk. A gránátalmából a magokat kiszedjük és a díszítéshez félretesszük.
A tányérra először a spenótot halmozzuk fel, majd rátesszük a csírát, a vékony szeletekre vágott uborkát, hagymát és az ananászt.
A hajszálvékonyra szelt húst a salátára tesszük, megszórjuk szezámmaggal és a gránátalma magokkal. A salátát ázsiai pikáns öntettel tálaljuk.
Pikáns öntet:
Az alapanyagot összekeverjük és 1 órára a hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznó gerinc hússal készült!