TÖLTÖTT VADDISZNÓCOMB PARADICSOMSZÓSSZAL

Töltött vaddisznócomb
Töltött vaddisznócomb

HOZZÁVALÓK:

Vaddisznócomb:

1 csomag Vadkonyha vaddisznócomb

2 evőkanál olívaolaj

1 fej közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg mozzarella

5 dkg leveles spenót

10 dkg szárított paradicsom

5 dkg zöld olívabogyó

3 evőkanál fenyőmag

1/2 csokor bazsalikom

só, bors ízlés szerint

Paradicsomszósz:

1 evőkanál olívaolaj

1 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

40 dkg darabolt paradicsom konzerv

15 dkg sűrített paradicsom

½ csokor friss bazsalikom

2 evőkanál vörösborecet

só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Töltött vaddisznócomb készítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az 1 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a spenótot. Amikor a spenót összeesett, levesszük a tűzről és összekeverjük az apróra vágott szárított paradicsommal, mozzarellával, olívabogyóval, a fenyőmaggal és a fűszerekkel. A vaddisznócombot középen félig bevágjuk és egy kicsit laposabbra klopfoljuk, így könnyebben tölthető lesz. Miután a töltelék teljesen kihűlt, beletöltjük a húsba és fogpiszkálók segítségével összetűzzük a hús végét, hogy jól tartsa a benne lévő tölteléket. A sütőt 180°C-ra melegítjük. A húst a visszamaradt olajon megpirítjuk, hogy minden oldalán kéreg képződjön, majd betesszük a sütőbe 30-40 percre sülni.

Paradicsomszósz készítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Pár perc után a hagymához adjuk a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük a sóval és a borssal – ha szükséges, pár evőkanál vízzel hígíthatjuk. A szószt így főzzük 15-20 percig közepes fokozaton, időnként a vízzel hígítsuk.  A főzés vége felé adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot és keverjük hozzá a vörösborecetet is.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock  Kékfrankos Selection

2017

Kékfrankos selection 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznócomb hússal készült!

Vaddisznó comb