TÖLTÖTT VADDISZNÓCOMB PARADICSOMSZÓSSZAL
HOZZÁVALÓK:
Vaddisznócomb:
1 csomag Vadkonyha vaddisznócomb
2 evőkanál olívaolaj
1 fej közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarella
5 dkg leveles spenót
10 dkg szárított paradicsom
5 dkg zöld olívabogyó
3 evőkanál fenyőmag
1/2 csokor bazsalikom
só, bors ízlés szerint
Paradicsomszósz:
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darabolt paradicsom konzerv
15 dkg sűrített paradicsom
½ csokor friss bazsalikom
2 evőkanál vörösborecet
só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Töltött vaddisznócomb készítése:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az 1 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a spenótot. Amikor a spenót összeesett, levesszük a tűzről és összekeverjük az apróra vágott szárított paradicsommal, mozzarellával, olívabogyóval, a fenyőmaggal és a fűszerekkel. A vaddisznócombot középen félig bevágjuk és egy kicsit laposabbra klopfoljuk, így könnyebben tölthető lesz. Miután a töltelék teljesen kihűlt, beletöltjük a húsba és fogpiszkálók segítségével összetűzzük a hús végét, hogy jól tartsa a benne lévő tölteléket. A sütőt 180°C-ra melegítjük. A húst a visszamaradt olajon megpirítjuk, hogy minden oldalán kéreg képződjön, majd betesszük a sütőbe 30-40 percre sülni.
Paradicsomszósz készítése:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát. Pár perc után a hagymához adjuk a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd fűszerezzük a sóval és a borssal – ha szükséges, pár evőkanál vízzel hígíthatjuk. A szószt így főzzük 15-20 percig közepes fokozaton, időnként a vízzel hígítsuk. A főzés vége felé adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot és keverjük hozzá a vörösborecetet is.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznócomb hússal készült!