SZARVASCOMB SALÁTA MÁLNÁS VINAIGRATTE ÖNTETTEL, KRÉMES POLENTÁVAL

Szarvascomb saláta
Szarvascomb saláta

HOZZÁVALÓK:

Szarvascomb:

1 csomag Vadkonyha szarvascomb

2 dkg vaj

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Krémes polenta:

15 dkg kukoricadara

6 dl víz

3 dkg vaj

1 dl tejszín

2 dkg parmezán sajt

Só, bors ízlés szerint

Saláta málnés vinaigrette öntettel:

3 dkg friss zöld salátamix

1 csomó retek

1 nagy fej lilahagyma

1 ek 10%ecet

4 ek málna (friss/ fagyasztott/szárított)

4 ek málna vinaigrette

ELKÉSZÍTÉS:

Szarvascomb készítése:

A szarvascombot sütés előtt 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst mindkét oldalán 6-8 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. A serpenyőt ezután levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és a sültet így pihentetjük még 5-10 percig.

Krémes polenta készítése:

A vizet felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, megsózzuk. 10 perc alatt kis lángon, időnként megkeverve készre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a tejszínt majd a reszelt sajtot.

Saláta készítése:

Készítsünk blansírozott lilahagymát: a cikkekre vágott lilahagymát forrásban lévő vízbe tesszük és 3 percig főzzük, majd jeges-ecetes vízbe helyezve lehűtjük.

A retket megmossuk és vékonyra szeleteljük. A saláta keveréket a tányérra halmozzuk, rátesszük a blansírozott vöröshagymát, a retek korongokat, megszórjuk a málnával és meglocsoljuk a vinaigrette szósszal.

A saláta mellé adagoljuk a polentát és a húst vékony szeletekre vágva ráhelyezzük. Díszítésként a húsra is szórhatunk málnát.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock & Ermitage 2016

Bock Ermitage 2016

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!

Szarvascomg