VADDISZNÓ MANDULÁS BUNDÁBAN, ZÖLBABBAL ÉS KRUMPLISALÁTÁVAL
HOZZÁVALÓK:
- 60 dkg vaddisznó comb
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg mandulaszirom
- 3 db tojás
- 2 tk só
- 20 dkg finomliszt
- 5 dl napraforgó olaj
Burgonyasaláta:
- 50 dkg salátának való burgonya
- 1 fej salátahagyma
- 1 evőkanál vaj
- 40 ml almaecet
- 10 ml víz
- 30 ml olívaolaj
- 2 teáskanál székely fűszerkeverék
- 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- só, bors, ízlés szerint
Fokhagymás zöldbab:
- 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 4 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Vaddisznó készítése:
A vaddisznó combot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalán kiklopfoljuk, hogy kb. fél cm vastag szeleteket kapjunk. A húsokat panírozás előtt sózzuk. A panírozás előtt a tojásokat enyhén felverjük, a zsemlemorzsába pedig belekeverjük a mandula szirmot. A húsokat először lisztbe, majd a tojásba végül pedig a mandulás zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalával. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép arany barnára kisütjük. Háztartási papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
Burgonyasaláta készítése:
A burgonyákat héjával együtt puhára főzzük, majd hideg vízben félig hagyjuk kihűlni. Mikor már langyosra hűlt meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Miközben a burgonya fő, addig a vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük almaecettel, a fűszerkeverékkel és 10 ml vízzel, lassú tűzön hagyjuk összeérni az ízeket (kb. 10 perc). Miután a burgonyát felszeleteltük összekeverjük a tűzről levett ecetes hagymával és olajjal, petrezselyemmel és ízlés szerinti sóval, borssal készre keverjük.
Fokhagymás zöldbab:
Zöldbabot forrásban lévő vízbe tesszük és 3-4 percig fűzzük, majd hirtelen lehűtjük jeges vízzel. A vajon óvatosan megfuttatjuk a reszelt fokhagymát és rátesszük a lehűtött zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 4-5 perc alatt közepes lángon készre főzzük.
Tálaláskor a burgonyasaláta és a zöldbab mellé helyezzük a frissen sült vaddisznóhúst, szeletelt citrommal és friss fűszernövénnyel díszítjük.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznócomb hússal készült!