VADDISZNÓ MANDULÁS BUNDÁBAN, ZÖLBABBAL ÉS KRUMPLISALÁTÁVAL

HOZZÁVALÓK:

Mandulás bundában sült vaddisznó:
  • 60 dkg vaddisznó comb
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg mandulaszirom
  • 3 db tojás
  • 2 tk só
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dl napraforgó olaj

Burgonyasaláta:

  • 50 dkg salátának való burgonya
  • 1 fej salátahagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 40 ml almaecet
  • 10 ml víz
  • 30 ml olívaolaj
  • 2 teáskanál székely fűszerkeverék
  • 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • só, bors, ízlés szerint

Fokhagymás zöldbab:

  • 40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Vaddisznó készítése:

A vaddisznó combot 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és mindkét oldalán kiklopfoljuk, hogy kb. fél cm vastag szeleteket kapjunk. A húsokat panírozás előtt sózzuk. A panírozás előtt a tojásokat enyhén felverjük, a zsemlemorzsába pedig belekeverjük a mandula szirmot. A húsokat először lisztbe, majd a tojásba végül pedig a mandulás zsemlemorzsába forgatjuk mindkét oldalával. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép arany barnára kisütjük. Háztartási papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.

Burgonyasaláta készítése:

A burgonyákat héjával együtt puhára főzzük, majd hideg vízben félig hagyjuk kihűlni. Mikor már langyosra hűlt meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Miközben a burgonya fő, addig a vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd felöntjük almaecettel, a fűszerkeverékkel és 10 ml vízzel, lassú tűzön hagyjuk összeérni az ízeket (kb. 10 perc). Miután a burgonyát felszeleteltük összekeverjük a tűzről levett ecetes hagymával és olajjal, petrezselyemmel és ízlés szerinti sóval, borssal készre keverjük.

Fokhagymás zöldbab:

Zöldbabot forrásban lévő vízbe tesszük és 3-4 percig fűzzük, majd hirtelen lehűtjük jeges vízzel. A vajon óvatosan megfuttatjuk a reszelt fokhagymát és rátesszük a lehűtött zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 4-5 perc alatt közepes lángon készre főzzük.

Tálaláskor a burgonyasaláta és a zöldbab mellé helyezzük a frissen sült vaddisznóhúst, szeletelt citrommal és friss fűszernövénnyel díszítjük.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Kadarka

A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznócomb hússal készült!

Vaddisznó comb