TÉPETT VADDISZNÓCOMB ALMÁVAL PITÁBAN

HOZZÁVALÓK:

Hozzávalók:
– 75 dkg vaddisznó comb
– 4 ek olivaolaj
– 1,5 dl almalé (frissen facsart vagy szűretlen)
– 2 dl rozé bor
– 3 evőkanál szójaszósz
– 1 evőkanál mézes mustár
– 2 db csillagánizs
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 fej lilahagyma
– 1 db közepes kápia paprika
– 1 szál angolzeller
– 1 evőkanál gyümölcsecet
– só, bors ízlés szerint

Pitakenyér:
– 55 dkg liszt
– 2 dkg friss élesztő
– 3 dl langyos víz
– 3 ek olivaolaj
– 3 ek görög joghurt
– 1 dkg só

ELKÉSZÍTÉS:

Tépett hús készítése:

A vaddisznó combot bekenjük olajjal, majd tűzálló tálban kevés olajon kérgesre sütjük. A húst félretesszük, sózzuk, borsozzuk. A visszamaradt olajon puhára pirítjuk a hagymát, hozzá adjuk a vékony szeletekre vágott zellert, kápia paprikát, az apróra vágott fokhagymát és a csillagánizst. Az almalevet, bort, szójaszószt, ecetet, mustárt összekeverjük és miután a húst visszahelyeztük a hagymás zöldségekre felöntjük vele az edényt. Lefedve, előmelegített sütőben 160°C-on sütjük addig, amíg a hús meg nem puhul (ez a hús vastagságától függ). Ügyeljünk arra, hogy a főzőlé ne forrjon el, ha szükséges almalé és rozébor keverékkel pótoljuk.

Miután a hús puhára sült, kivesszük a csillagánizsokat és villával apróra tépjük a húst, összekeverve a szétfőtt zöldségekkel. Friss petrezselyemmel, apróra vágott kápia paprikával szórjuk meg és amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk.

Frissen kisült pitakenyérbe tesszük almacikkekkel, lime-al és savanyított lilahagymával tálaljuk.

Pita készítése:

A langyos vízben feloldjuk az élesztőt és a sóval elkevert leszitált liszthez keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a joghurtot, és így gyúrjuk 5-6 percig (gépi dagasztás esetén közepes fokozaton keverjük).

Lefedve, szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, és 6-7 dkg-os golyókat formázunk, amelyből kerek lepényeket nyújtunk, ízlés szerinti vastagságban.

Forró serpenyőben (olaj és zsiradék nélkül) mindkét oldalát készre pirítjuk folyamatos felügyelet mellett.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Kékfrankos 2019

Kékfrankos

A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznó comb hússal készült!

Vaddisznó comb