Rántott szarvascomb osztrák burgonyasalátával
HOZZÁVALÓK:
A rántotthúshoz:
60 dkg Vadkonyha szarvascomb
2 tojás
5 dkg búza liszt
15 dkg zsemlemorzsa
20 dkg napraforgó olaj
Só
A burgonyasalátához:
75 dkg kis méretű burgonya
1 csokor újhagyma
1 tk mustár
1 tk bajor mustár
1 gerezd fokhagyma
5 ek citromlé
3 ek olivaolaj
só bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A szarvas combot 1 centiméter szeletekre vágjuk fel, majd szép egyenletesen kiklopfoljuk.
A húsokat sózzuk és panírozzuk. A panírozáshoz elkészítjük a hozzávalókat: tányérra tesszük a lisztet, a tojásokat villával felverjük, a zsemlemorzsát pedig egy tányérra szórjuk.
A szelet mindkét oldalát lisztezzük, a tojásos keverékbe mártjuk, és mindkét oldalát bevonjuk zsemlemorzsával (ne nyomjuk túl erősen).
Egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a szarvas szelet mindkét oldalát addig sütjük, amíg fel nem úszik az olaj tetejére.
Köret: a burgonyát héjában puhára főzzük. Az újhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A többi hozzávalót összekeverjük, majd belekeverjük a hagymát és a fokhagymát.
A burgonyát lecsöpögtetjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és azonnal hozzáadjuk a salátaöntethez. Sóval borssal ízlés szerint megszórjuk.
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascombbal készült!