ÁZSIAI VADHÚSOS PALACSINTA

HOZZÁVALÓK:

Ázsiai ragacsos vadsült

30 dkg vadhús (szarvascomb vagy gerinc, de őzből vagy vaddisznóból is kiváló)

só, bors ízlés szerint

5 dkg vaj

Ázsiai pác:

2 gerezd fokhagyma

2 ek barnacukor

1 ek friss reszelt gyömbér

4 ek édes szójaszósz

1 kk szezámolaj

Palacsinta

50 dkg finomliszt

2 db tojás

3,5 dl tej

2,5 dl szódavíz

2 szár csemegehagyma apróra vágva

2 ek szójaszósz

1 csipet cukor

1 kk szezámolaj

Szójás chilis mártogatós

1 dl szójaszósz

1 ek rizsecet

1 ek apróra vágott csemegehagyma

1 ek chilli paprika

Összeállításhoz:

15 dkg vékonyra szeletelt uborka

1 csokor koriander vagy petrezselyem

½ fej szeletelt jégsaláta

ELKÉSZÍTÉS:

Ázsiai ragacsos vadsült 

A húst 5-10 cm-es darabokra vágjuk fel, amelyet sütés előtt szobahőmérsékleten pihentetünk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint sózott borsozott húst minden oldalán 3-4 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja, így folyamatos locsolás mellett még 5 percig sütjük.

A kérgesre pirított húst megkenjük a szójaszószos páccal, alufóliába csomagoljuk és 200°C -ra előmelegített sütőbe tesszük további 15-20 percre sülni.

Sütést követően hagyjuk pihenni 20-30 percig mielőtt felszeletelnénk.

Palacsinta készítése: 

A palacsinta tésztát csomómentesen kikeverjük a hozzávalókkal és hagyjuk 1-2 órát pihenni. Kiolajozott tepsiben hagyományos módon sütjük ki a palacsintákat.

Összeállítás:

A chilis mártogatós összetevőit egy kis tálkában egyszerűen simára keverjük. A palacsintákra halmozzuk a zöldségeket és a vékonyra szeletelt húst, feltekerjük és 2 végén fogpiszkálóval átszúrjuk, így középen kettévágva lehet tálalni a mártogatóssal.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock BV Kadarka

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascombbal készült!

konyhakész szarvascomb