ÁZSIAI VADHÚSOS PALACSINTA
HOZZÁVALÓK:
Ázsiai ragacsos vadsült
30 dkg vadhús (szarvascomb vagy gerinc, de őzből vagy vaddisznóból is kiváló)
só, bors ízlés szerint
5 dkg vaj
Ázsiai pác:
2 gerezd fokhagyma
2 ek barnacukor
1 ek friss reszelt gyömbér
4 ek édes szójaszósz
1 kk szezámolaj
Palacsinta
50 dkg finomliszt
2 db tojás
3,5 dl tej
2,5 dl szódavíz
2 szár csemegehagyma apróra vágva
2 ek szójaszósz
1 csipet cukor
1 kk szezámolaj
Szójás chilis mártogatós
1 dl szójaszósz
1 ek rizsecet
1 ek apróra vágott csemegehagyma
1 ek chilli paprika
Összeállításhoz:
15 dkg vékonyra szeletelt uborka
1 csokor koriander vagy petrezselyem
½ fej szeletelt jégsaláta
ELKÉSZÍTÉS:
Ázsiai ragacsos vadsült
A húst 5-10 cm-es darabokra vágjuk fel, amelyet sütés előtt szobahőmérsékleten pihentetünk. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint sózott borsozott húst minden oldalán 3-4 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja, így folyamatos locsolás mellett még 5 percig sütjük.
A kérgesre pirított húst megkenjük a szójaszószos páccal, alufóliába csomagoljuk és 200°C -ra előmelegített sütőbe tesszük további 15-20 percre sülni.
Sütést követően hagyjuk pihenni 20-30 percig mielőtt felszeletelnénk.
Palacsinta készítése:
A palacsinta tésztát csomómentesen kikeverjük a hozzávalókkal és hagyjuk 1-2 órát pihenni. Kiolajozott tepsiben hagyományos módon sütjük ki a palacsintákat.
Összeállítás:
A chilis mártogatós összetevőit egy kis tálkában egyszerűen simára keverjük. A palacsintákra halmozzuk a zöldségeket és a vékonyra szeletelt húst, feltekerjük és 2 végén fogpiszkálóval átszúrjuk, így középen kettévágva lehet tálalni a mártogatóssal.
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascombbal készült!