RAMEN LEVES SZARVASBÓL
HOZZÁVALÓK:
60 dkg szarvascomb
4 evőkanál vaj
4 tojás
4+4 evőkanál szójaszósz
1+1 evőkanál halszósz
1+1 evőkanál rizsecet
1,5 liter erőleves alap
2 evőkanál édes szójaszósz
300 g Udon/ Soba tészta
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
10 dkg Enoki gomba(tűgomba) vagy shitake gomba
2 kisebb fej bordáskel ( bok choy)
2 szál csemegehagyma
2 db lime levél
20 dkg mungobab csíra
1 szár citromnád (thai citromfű)
1 db lime
1 kávéskanál ötfűszer keverék
petrezselyem
Só, bors és chili ízlés szerint
A tojásokat forrásban lévő vízben keményre főzzük, majd lehűtjük és meghámozzuk.
ELKÉSZÍTÉS:
Sült hús 1 lépés:
A vajat felforrósítjuk és megpirítjuk rajta a sóval és borssal fűszerezett szarvascombot. Miután megkapta a kívánt barnás kérget, tálra helyezzük és alufóliával lefedve pihentetjük.
Leves alap:
A visszamaradt sütő zsiradékon megpároljuk a karikákra vágott thai citromfüvet, a csemegehagymát az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és a lime leveleket.
Az erőleves alapba belekeverjük a szójaszószt a halszószt és a rizsecetet.
A hagymás citromfüves keveréket felöntjük a fűszerezett erőlevessel és 10 ercig főzzük, míg összérnek az ízek.
Páclé tojáshoz és a húshoz:
A tojást marinálásához elkészítjük a páclevet szójaszószból, édes szójaszószból halszószból, rizsecetből, 5 főszerkeverékből és gyömbérből. A tojásokat 10 percre beleforgatjuk úgy, hogy minden oldalát megfesse a szója.
Zöldségek párolása:
1 evőkanál vajat olvasztunk és megfuttatjuk rajta a leveleire szedett bordást kelt. Fedő alatt puhára pároljuk és ügyeljünk arra, hogy ne piruljon meg
Miután kivettük a megpuhult kelt a gombát is megpuhítjuk a vajon.
Sült hús 2. lépés:
A szarvas comb sültet vékony szeletekre vágjuk fel és a visszamaradt vajon minden oldalát barnára pirítjuk.
Miután megpirult a tojás marinálására használt páclébe tesszük és hagyjuk abban kihűlni.
Tészta:
A tésztát a gyártói előírás szerint főzzük meg, majd hideg vízben lehűtjük, hogy ne ragadjon össze.
Összeállítás:
- Egy mély leveses tálba halmozzuk a megfőtt tésztát.
- Rámerjük az erőlevest.
- Hozzá adjuk az mangobab csírát.
- Hozzáadjuk a bordás kelt.
- Hozzá adjuk a gombát.
- Hozzá adjuk a félbe vágott marinált főtt tojást.
- Hozzá adjuk a marinált szarvascombot.
- Megszórjuk vékonyra vágott csemegehagymával, chilivel és egy negyed limeot rakunk mellé.
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvas comb hússal készült!