SZARVAS COMB STEAK ZELLERPÜRÉ GRÁNÁTALMÁS LILAKÁPOSZTA SLAW

Őzgerinc tokány

HOZZÁVALÓK:

1 csomag Vadkonyha szarvas comb steak

egy kevés olaj a sütéshez

Só, bors

1 nagy zellergumó

2-3 szem burgonya

10 dkg vaj

2 dl növényi vagy sima tejszín

Só, bors, szerecsendió

1 gránátalma magjai

1 kisebb fej lilakáposzta

Fél citrom leve

Egy kevés olívaolaj

1 ek méz vagy juharszirup

1-2 ek vegán vagy sima majonéz

ELKÉSZÍTÉS:

A zellert és a burgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Enyhén sós vízben 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőttek, leszűrjük (a leve később jó lesz alaplének, vétek kiönteni) majd késes aprítóba/ nagyteljesítményű turmixba tesszük őket, hozzáadjuk a növényi tejszínt, a vajat és a fűszereket, majd krémesre, olyan finom selymesre turmixoljuk az egészet. Botmixerrel is működik egyébként.

A káposztát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, a gránátalmát is megpucoljuk, majd egy tálban összekeverjük őket. Elkészítjük az öntetet: egy befőttesüvegben rázzuk össze az olívaolajat, a vegán vagy sima majonézt, a citrom levét és a juharszirupot/ mézet. Ezzel öntsük nyakon majd jól keverjük át a salátánkat.

A hússal szobahőmérsékleten dolgozzunk, hagyjuk pár órát állni mindenképp, ha fagyasztott húst használunk, akkor már előző éjjel tegyük át a fagyasztóból a hűtőbe. A szarvas comb steak-et papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd nagyon forró serpenyőben, kevés olajon 2-2 perc alatt kérget sütünk rá. Ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, én sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, és úgy sütöm. Ha letelt a 10 perc, pihentessük a húst legalább 2-3 percig szobahőmérsékleten. Ezután csíkokra vágom, meghintem durva szemű sóval, rálocsolom a tepsiben maradt szafot, és tálalom a köretekkel.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Cuvée

Bock Royal Cuvee 2015

A recept az alábbi Vadkonyha Szavascomb steak hússal készült!

szarvas vadhús hol kapható