SZARVASCOMB SALÁTA MÁLNÁS VINAIGRATTE ÖNTETTEL, KRÉMES POLENTÁVAL
HOZZÁVALÓK:
Szarvascomb:
1 csomag Vadkonyha szarvascomb
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Krémes polenta:
15 dkg kukoricadara
6 dl víz
3 dkg vaj
1 dl tejszín
2 dkg parmezán sajt
Só, bors ízlés szerint
Saláta málnés vinaigrette öntettel:
3 dkg friss zöld salátamix
1 csomó retek
1 nagy fej lilahagyma
1 ek 10%ecet
4 ek málna (friss/ fagyasztott/szárított)
4 ek málna vinaigrette
ELKÉSZÍTÉS:
Szarvascomb készítése:
A szarvascombot sütés előtt 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst mindkét oldalán 6-8 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. A serpenyőt ezután levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és a sültet így pihentetjük még 5-10 percig.
Krémes polenta készítése:
A vizet felforraljuk, beleöntjük a kukoricadarát, megsózzuk. 10 perc alatt kis lángon, időnként megkeverve készre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a tejszínt majd a reszelt sajtot.
Saláta készítése:
Készítsünk blansírozott lilahagymát: a cikkekre vágott lilahagymát forrásban lévő vízbe tesszük és 3 percig főzzük, majd jeges-ecetes vízbe helyezve lehűtjük.
A retket megmossuk és vékonyra szeleteljük. A saláta keveréket a tányérra halmozzuk, rátesszük a blansírozott vöröshagymát, a retek korongokat, megszórjuk a málnával és meglocsoljuk a vinaigrette szósszal.
A saláta mellé adagoljuk a polentát és a húst vékony szeletekre vágva ráhelyezzük. Díszítésként a húsra is szórhatunk málnát.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!