VADDISZNÓ PECSENYE SÜLT FOKHAGYMA KÉREGBEN
HOZZÁVALÓK:
Olajos pác 4 szelet vaddisznó tarjához
Előkészítési idő 5 perc Várakozási idő: 1-4 óra
4 dl napraforgó olaj
2 evőkanál vadhús pác fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint
Pecsenye összetevők:
1 csomag Vadkonyha vaddisznó grill tarja vagy vaddisznó karaj
1 evőkanál liszt
3-4 fej fokhagyma
só, bors
1 csokor petrezselyem
2 ek zsír
ELKÉSZÍTÉS:
Olajos páclevet készítünk a hozzávalókból, majd belehelyezzük a húst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé. Így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.
A pácból kivett húst sózzuk, kiklopfoljuk és megszórjuk liszttel. A felhevített zsírban hirtelen kisütjük a húst mindkét oldalán.
A fokhagyma fejeket tisztítás nélkül ketté vágjuk, meglocsoljuk a páclé olajával és alufóliába csomagolva 30-40 perc alatt 180°C-os előmelegített sütőben puhára sütjük.
A puha fokhagyma gerezdeket egy aprítóba tesszük 3-4 evőkanál páclé olajat adunk még hozzá valamint az apróra vágott petrezselymet és lisztet. így keverjük össze az aprítógéppel.
A kisült húsok egyik oldalára púpozzuk a fokhagyma krémet és 180°C-os sütőbe helyezzük még 10 percre.
Citrommal és választott körettel tálaljuk.
A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznó tarjával készült!