VADDISZNÓ PECSENYE SÜLT FOKHAGYMA KÉREGBEN

vaddisznó pecsenye

HOZZÁVALÓK:

Olajos pác 4  szelet vaddisznó tarjához

Előkészítési idő 5 perc Várakozási idő: 1-4 óra

4 dl napraforgó olaj

2 evőkanál vadhús pác fűszerkeverék

2 gerezd fokhagyma

só és bors ízlés szerint

Pecsenye összetevők:

1 csomag Vadkonyha vaddisznó grill tarja vagy vaddisznó karaj

1 evőkanál liszt

3-4 fej fokhagyma

só, bors

1 csokor petrezselyem

2 ek zsír

ELKÉSZÍTÉS:

Olajos páclevet készítünk a hozzávalókból, majd belehelyezzük a húst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé. Így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.

vaddisznó olajos pác

A pácból kivett húst sózzuk, kiklopfoljuk és megszórjuk liszttel. A felhevített zsírban hirtelen kisütjük a húst mindkét oldalán.

A fokhagyma fejeket tisztítás nélkül ketté vágjuk, meglocsoljuk a páclé olajával és alufóliába csomagolva 30-40 perc alatt 180°C-os előmelegített sütőben puhára sütjük.

A puha fokhagyma gerezdeket egy aprítóba tesszük 3-4 evőkanál páclé olajat adunk még hozzá valamint az apróra vágott petrezselymet és lisztet. így keverjük össze az aprítógéppel.

A kisült húsok egyik oldalára púpozzuk a fokhagyma krémet és 180°C-os sütőbe helyezzük még 10 percre.

Fokhagymás Tarja

Citrommal és választott körettel tálaljuk.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Ermitage

A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznó tarjával készült!

vaddisznó tarja