Szarvasgerinc steak mézes meggy szósszal, grillezett barackágyon

grill szarvasgerinc , barack szeletek

HOZZÁVALÓK:

Sült szarvasgerinc:

50 dkg Vadkonyha szarvasgerinc

1-2 dl olaj

1 ek fűszerkeverék vadhús páchoz

1 ek vaj

Meggy öntet:

10 dkg meggy

1 ek méz

1 egész fahéj

citrom leve ízlés szerint

Grillezett barack

4-5 barack

1 kk vaj

díszítésre juhtúró, pirított mandulaszeletek, mentalevél.

SZARVAS SÜLT ELKÉSZÍTÉSE:

(Előkészítési idő: 60 perc, sütési idő: 10-15 perc)

Olajos páclevet készítünk 1 evőkanál vadhús páclé fűszerkeverékkel és 1-2 dl olajjal. A páclébe helyezzük a húst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé, majd így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.

Felhevített serpenyőben kérgesre pirítjuk a szarvashúst minden oldalon, sózzuk, borsozzuk, majd 1 evőkanál vajat olvasztunk rá. A húst az olvasztott vajjal együtt tűzálló tálra tesszük és 200 °C-ra előmelegített sütőben további 7-10 percig sütjük. Sütést követően hagyjuk pihenni 10 percig mielőtt felszeletelnénk.

Meggy öntet

(Előkészítési idő: 5 perc, főzési idő: 15 perc)

Tűzálló tálba helyezzük a fagyasztott meggyet, rácsorgatjuk a mézet, beletesszük a fahéjat és egy kis víz hozzáadásával sűrű állagúra főzzük. Ízlés szerint adjunk hozzá friss citromlevet.

Grillezett barack

Cikkekre szelt barackot pirítjuk kevés olvasztott vaj hozzáadásával.

Tálalás

A barackokat a tál szélére rendezzük, középe szeletelve rajuk a szarvassültet, majd a meggy szószt, megszórjuk mandulával és a juhtúróval. Friss mentával díszítjük.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock PortaGéza Selection

kadarka vadétel

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasgerinccel készült:

Szarvasgerinc