MUSTÁROS TEJSZÍNES SZARVASRAGU
HOZZÁVALÓK:
Szarvasragu mustáros tejszínes szószban
80 dkg Vadkonyha szarvas gulyáshús
3 ek napraforgóolaj
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kápia paprika
4 ek dijoni mustár
5 dl alaplé
2,5 dl főzőtejszín
2 tk keményítő
4-5 levél friss zsálya
Só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A kápia paprikát megmossuk, feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megdinszteljük. A gulyás húst a hagymára tesszük, és pár percig pirítjuk, amíg megbarnul minden oldala. Beletesszük a paprikát, a friss zsályaleveleket, sózzuk és borozzuk ízlés szerint. Miután pár percig együtt pároljuk a húst a paprikát és a zsályát hozzáadjuk a dijoni mustárt és jól elkeverjük, majd felöntjük az alaplével és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Hústűvel vagy villával ellenőrizhetjük, hogy a hús puhára főtt.
A megfőtt húsokat kivesszük a főzőléből, és elkészítjük a tejszínes szószt. A keményítőt és a tejszínt összekeverjük, a szaftból kiveszünk 1 merőkanállal, elkeverjük a habarással, majd lassan hozzáadjuk a lábasban lévő főzőléhez, forrásig főzzük. Krémesebb mustáros szósz elérése érdekében használhatunk turmix gépet vagy botmixert. A korábban kivett húsokat visszatesszük a mustáros alapmártásba és pár percig még összefőzzük. Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.
A recept az alábbi Vadkonyha szarvas gulyáshússal készült!