MUSTÁROS TEJSZÍNES SZARVASRAGU

Szarvasragu tejszínes mustáros szósszal

HOZZÁVALÓK:

Szarvasragu mustáros tejszínes szószban

80 dkg Vadkonyha szarvas gulyáshús

3 ek napraforgóolaj

2 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db kápia paprika

4 ek dijoni mustár

5 dl alaplé

2,5 dl főzőtejszín

2 tk keményítő

4-5 levél friss zsálya

Só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A kápia paprikát megmossuk, feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megdinszteljük. A gulyás húst a hagymára tesszük, és pár percig pirítjuk, amíg megbarnul minden oldala. Beletesszük a paprikát, a friss zsályaleveleket, sózzuk és borozzuk ízlés szerint.  Miután pár percig együtt pároljuk a húst a paprikát és a zsályát hozzáadjuk a dijoni mustárt és jól elkeverjük, majd felöntjük az alaplével és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.  Hústűvel vagy villával ellenőrizhetjük, hogy a hús puhára főtt.

A megfőtt húsokat kivesszük a főzőléből, és elkészítjük a tejszínes szószt. A keményítőt és a tejszínt összekeverjük, a szaftból kiveszünk 1 merőkanállal, elkeverjük a habarással, majd lassan hozzáadjuk a lábasban lévő főzőléhez, forrásig főzzük. Krémesebb mustáros szósz elérése érdekében használhatunk turmix gépet vagy botmixert. A korábban kivett húsokat visszatesszük a mustáros alapmártásba és pár percig még összefőzzük. Párolt rizzsel és zöldségekkel tálaljuk.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Chardonnay Batonnage

A recept az alábbi Vadkonyha szarvas gulyáshússal készült!

szarvas gulyáshús