HAGYOMÁNYOS SZARVASPÖRKÖLT

hagyományos szarvaspörkölt

HOZZÁVALÓK:

Szavaspörkölt:

1 kg Vadkonyha szarvas gulyáshús (vagy szarvascomb kockázva)

1 fej vöröshagyma

1 db paprika

3 gerezd fokhagyma

3 db babérlevél

1 kávéskanál fűszerkömény

3 vékony szelet bacon szalonna

2 közepes fej paradicsom

1 szár friss rozmaring

2 evőkanál őrölt paprika (édes)

só, bors ízlés szerint

1 dl sertészsír

Frissen vágott petrezselyem díszítésnek, hagymás burgonya köretnek.

ELKÉSZÍTÉS:

Szarvas pörkölt készítése:

Tűzálló tálban a zsíron ropogósra sütjük a szalonnát, amelyet később díszítésre félreteszünk. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, majd hozzá tesszük a szarvas gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult hozzá adjuk a paradicsomot, a rozmaringot és a fűszerpaprikát. Pár perces főzést követően sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel és így fedő alatt 2-3 órán keresztül főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Főzés befejezése előtt, amennyiben szükséges tovább sózzuk borsozzuk. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük. Köretként pirított hagymás burgonyát javaslunk hozzá.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Villányi Cabernet Sauvignon

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!

szarvas gulyáshús
szarvascomb