HAGYOMÁNYOS SZARVASPÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK:
Szavaspörkölt:
1 kg Vadkonyha szarvas gulyáshús (vagy szarvascomb kockázva)
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 kávéskanál fűszerkömény
3 vékony szelet bacon szalonna
2 közepes fej paradicsom
1 szár friss rozmaring
2 evőkanál őrölt paprika (édes)
só, bors ízlés szerint
1 dl sertészsír
Frissen vágott petrezselyem díszítésnek, hagymás burgonya köretnek.
ELKÉSZÍTÉS:
Szarvas pörkölt készítése:
Tűzálló tálban a zsíron ropogósra sütjük a szalonnát, amelyet később díszítésre félreteszünk. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a szétnyomott fokhagymát, majd hozzá tesszük a szarvas gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult hozzá adjuk a paradicsomot, a rozmaringot és a fűszerpaprikát. Pár perces főzést követően sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel és így fedő alatt 2-3 órán keresztül főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Főzés befejezése előtt, amennyiben szükséges tovább sózzuk borsozzuk. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük. Köretként pirított hagymás burgonyát javaslunk hozzá.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvascomb hússal készült!