CSÁNGÓ GULYÁS VADHÚSBÓL
HOZZÁVALÓK:
1 kg vaddisznó vagy szarvas gulyáshús (vagy comb felkockázva)
3 evőkanál sertészsír
3 fej közepes vöröshagyma
80 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
1 közepes zellergumó (zöldjével együtt)
30 dkg csiperke gomba
50 dkg savanyú káposzta
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
3 teáskanál székely fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a fűszerkeveréket valamint a gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott zellergumót, és a karikára vágott fehérrépát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, apróra vágott zellerzölddel, sóval és felöntjük 5-6 liter vízzel. A levest addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, majd hozzá adjuk a karikára vágott sárgarépát, a felszeletelt gombát és az apróra vágott petrezselymet. 20 perc elteltével hozzá adjuk a savanyú káposztát, és addig főzzük, míg minden összetevő puhára nem fő. Friss petrezselyemmel, kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
Ezt a gulyást szabad tűzön, bográcsban is ekészíthetjük.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasgúlyás hússal készült!