CSÁNGÓ GULYÁS VADHÚSBÓL

Csangó gulyás

HOZZÁVALÓK:

1 kg vaddisznó vagy szarvas gulyáshús (vagy comb felkockázva)

3 evőkanál sertészsír

3 fej közepes vöröshagyma

80 dkg sárgarépa

30 dkg fehérrépa

1 közepes zellergumó (zöldjével együtt)

30 dkg csiperke gomba

50 dkg savanyú káposzta

1 csokor petrezselyem

2 evőkanál fűszerpaprika

só, bors ízlés szerint

3 teáskanál székely fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a fűszerkeveréket valamint a gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott zellergumót, és a karikára vágott fehérrépát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, apróra vágott zellerzölddel, sóval és felöntjük 5-6 liter vízzel. A levest addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, majd hozzá adjuk a karikára vágott sárgarépát, a felszeletelt gombát és az apróra vágott petrezselymet. 20 perc elteltével hozzá adjuk a savanyú káposztát, és addig főzzük, míg minden összetevő puhára nem fő. Friss petrezselyemmel, kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Ezt a gulyást szabad tűzön, bográcsban is ekészíthetjük.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock & Roll 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasgúlyás hússal készült!

szarvas gulyáshús