Vaddisznó erőleves gombás raviolival
HOZZÁVALÓK:
Az erőleveshez
50 dkg vaddisznó comb
20 dkg közepes húsos sertés csont
1 db közepes méretű vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 db közepes sárgarépa
2 db fehérrépa
¼ zeller és karalábé
¼ kelkáposzta
2 szál zeller
½ dl olaj
2 ek sertészsír
½ csokor petrezselyem
½ csokor friss tárkony (1 tk szárított)
4-5 szál friss kakukkfű (1 tk szárított)
1 teáskanál egész színes bors,
2-3 babérlevél
só
Friss tészta:
20 dkg búzaliszt
2 tojás
Ravioli töltelék:
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
15 dkg vadon termő gombamix
10 dkg ricotta
1 ek apróra vágott petrezselyem
só, bors ízlés szerint
Vaddisznó erőleves gombás-ricottás raviolival
(előkészítési idő: 45 perc, elkészítés: 4-5 óra)
Leves készítése
Az olajat és a zsírt felhevítjük és az zöldségeket apróbb darabokra vágva megpirítjuk.
majd félre tesszük és a visszamaradt olajon a húst és a csontokat is megpirítjuk.
Miután a húst minden felületén megbarnult, visszatesszük a zöldségeket, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy elfedj az összes levesalapot.
A levest ezután alacsony fokozaton 4-5 órán keresztül főzzük.
Tészta készítése:
A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk (gépi nyújtóval 7. fokozatig).
Ravioli töltelék és tálalási javaslat:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Amikor a gomba kiengedett leve elpárolgott, hozzáadjuk a ricottát és a petrezselymet, majd ízlés szerint fűszerezzük.
A kinyújtott tésztát négyzet alakúra vágjuk (6 x 6 cm) közepére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is. A tészta széleit vizes ujjal körbe kenjük, ez segíti a tészta összeragasztását. A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő alaplében megfőzzük.
A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, a levesben kifőtt zöldségekkel, a vaddisznó hússal és az alaplével felöntve tálaljuk.
A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznócombbal készült: