VÖRÖSBOROS ŐZPÖRKÖLT

Vörösboros szarvaspörkölt

HOZZÁVALÓK:

Őzpörkölt:

1,2 kg Vadkonyha őzcomb (vagy gulyáshús) kockázva, de kiváló szarvas- vagy vaddisznóhússal is

2 fej vöröshagyma

1 db paprika

2 db paradicsom

1 fej fokhagyma

2 db babérlevél

3-5 szem borókabogyó

2 evőkanál sűrített paradicsom

3 dl jó minőségű vörösbor

1 evőkanál Vadpörkölt fűszerkeverék

1 evőkanál őrölt pirospaprika (édes)

só, bors ízlés szerint

2 ek sertészsír

Frissen vágott petrezselyem díszítésnek

ELKÉSZÍTÉS:

Pörkölt készítése:

Tűzálló tálban a zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzá tesszük a kockára vágott paradicsomot, paprikát. Amikor a lecsó alap puhára párolódott, hozzátesszük a sűrített paradicsomot, a fűszerpaprikát és a kockázott vadhúst. Amikor a hús kiadja a levét hozzáadjuk a további fűszereket, a félbe vágott fokhagymafejet és felöntjük 3 dl vörösborral. Fedő alatt 2-3 órán keresztül főzzük, tálalás előtt sózzuk borsozzuk. Az őzpörköltet tálaláskor petrezselyemmel díszítjük. Főtt tésztával vagy galuskával tálalhatjuk, de friss kenyérrel is tökéletes egytálétel.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Villányi Cabernet Franc

A recept az alábbi Vadkonyha Őzgerinc hússal készült!

Prémium őzgulyás