VADDISZNÓ GULYÁS CSIPETKÉVEL
HOZZÁVALÓK:
Leves:
1 csomag Vadkonyha vaddisznó gulyáshús (Szarvasból is tökéletes)
2 evőkanál sertészsír
2 fej közepes vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
50 dkg burgonya
1 közepes zellergumó
1 közepes szár halványító zeller
1 csokor petrezselyem
0,5 csokor zellerzöld
1,5 evőkanál fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerkömény
Csipetke tészta
1 db tojás
10 dkg liszt
só
ELKÉSZÍTÉS:
Leves készítése:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a fűszerköményt és a gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott zellergumót, a zellerszárat és a karikákra vágott fehérrépát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, az apróra vágott zellerzölddel, a sóval és felöntjük 5-6 liter vízzel. A levest kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet. 10 perc elteltével a leveshez adjuk a kockákra vágott burgonyát, valamint a csipetke tésztát és további 10-15 percig főzzük.
Csipetke tészta:
A tojást összekeverjük a sóval és apránként a liszttel. Az így kapott masszából csipetke tésztát formázunk, egy lisztezett felületre helyezzük és főzésig félretesszük.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Prémium Vaddisznó gúlyáshússal készült!