VADDISZNÓ GULYÁS CSIPETKÉVEL

vaddisznó gulyásleves
Vaddisznó gulyás

HOZZÁVALÓK:

Leves:

1 csomag Vadkonyha vaddisznó gulyáshús (Szarvasból is tökéletes)
2 evőkanál sertészsír
2 fej közepes vöröshagyma
50 dkg sárgarépa
50 dkg burgonya
1 közepes zellergumó
1 közepes szár halványító zeller
1 csokor petrezselyem
0,5 csokor zellerzöld
1,5 evőkanál fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerkömény

Csipetke tészta

 1 db tojás
10 dkg liszt

ELKÉSZÍTÉS:

Leves készítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a fűszerköményt és a gulyáshúst. Amikor a hús minden oldalán megpirult, hozzáadjuk a kockákra vágott zellergumót, a zellerszárat és a karikákra vágott fehérrépát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, az apróra vágott zellerzölddel, a sóval és felöntjük 5-6 liter vízzel. A levest kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet. 10 perc elteltével a leveshez adjuk a kockákra vágott burgonyát, valamint a csipetke tésztát és további 10-15 percig főzzük.

Csipetke tészta:

A tojást összekeverjük a sóval és apránként a liszttel. Az így kapott masszából csipetke tésztát formázunk, egy lisztezett felületre helyezzük és főzésig félretesszük.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Kékfrankos 2018

Kékfrankos

A recept az alábbi Vadkonyha Prémium Vaddisznó gúlyáshússal készült!

vaddisznó gulyáshús