VADDISZNÓ SÜLTES SZENDVICS FRISS TÚRÓVAL
HOZZÁVALÓK:
Vaddisznósült
Pihentetési idő: 1 óra ⃓ Sütési idő: 45 perc ⃓ Hűtési idő: min. 4 óra
Hozzávalók 4 főre:
1 csomag Vadkonyha Vaddisznógerinc
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Szendvics összeállítása
Hozzávalók 1 főre:
1 db közepes bagette
1 evőkanál vaj
1 evőkanál lilakáposzta
3 evőkanál friss túró
5-6 vékony szelet vaddisznó sült
4-5 levél bébi spenót
1 evőkanál csemegehagyma karikák
ELKÉSZÍTÉS:
Vaddisznósült készítése:
A felengedett vaddisznógerincet sütés előtt szobahőmérsékleten még 1 órán át pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst minden oldalán 8-10 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. Miután minden oldalán barnás kéreg keletkezett, a húst 15 percre betesszük a sütőbe. A sütési idő elteltével a sültet kivesszük a sütőből és fóliával letakarva pihentetjük még 5-10 percig. A szendvicshez készült húst kihűlést követően hűtőbe tesszük, lehetőleg egy teljes éjszakára, mert így könnyebben lehet vékonyan szelni.
.
Szendvics készítése:
A bagettet megkenjük vajjal ráhelyezzük a vékonyra szeletelt lilahagymát, a parajleveleket. A kihűlt és vékonyra szeletelt vaddisznó sültet hajszál vékony szeletekre vágjuk és beterítjük vele a paraj réteget, majd ráhalmozzuk a friss túrót, hagymakarikákkal díszítjük ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznógerinc hússal készült!