VADDISZNÓ SÜLTES SZENDVICS FRISS TÚRÓVAL

HOZZÁVALÓK:

Vaddisznósült

Pihentetési idő: 1 óra ⃓ Sütési idő: 45 perc ⃓   Hűtési idő: min. 4 óra

Hozzávalók 4 főre:

1 csomag Vadkonyha Vaddisznógerinc

2 dkg vaj

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Szendvics összeállítása

Hozzávalók 1 főre:

1 db közepes bagette

1 evőkanál vaj

1 evőkanál lilakáposzta

3 evőkanál friss túró

5-6 vékony szelet vaddisznó sült

4-5 levél bébi spenót

1 evőkanál csemegehagyma karikák

ELKÉSZÍTÉS:

Vaddisznósült készítése:

A felengedett vaddisznógerincet sütés előtt szobahőmérsékleten még 1 órán át pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd az ízlés szerint fűszerezett húst minden oldalán 8-10 percig sütjük. A sütés végén a vajat hozzáolvasztjuk a húshoz úgy, hogy az olvadt vaj annak mindkét oldalát bevonja. Miután minden oldalán barnás kéreg keletkezett, a húst 15 percre betesszük a sütőbe. A sütési idő elteltével a sültet kivesszük a sütőből és fóliával letakarva pihentetjük még 5-10 percig. A szendvicshez készült húst kihűlést követően hűtőbe tesszük, lehetőleg egy teljes éjszakára, mert így könnyebben lehet vékonyan szelni.

.

Szendvics készítése:

A bagettet megkenjük vajjal ráhelyezzük a vékonyra szeletelt lilahagymát, a parajleveleket. A kihűlt és vékonyra szeletelt vaddisznó sültet hajszál vékony szeletekre vágjuk és beterítjük vele a paraj réteget, majd ráhalmozzuk a friss túrót, hagymakarikákkal díszítjük ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Portagéza 2020

A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznógerinc hússal készült!

Vaddisznó gerinc
Mélyhűtőtt vaddisznó gerinc