VADDISZNÓ CIGÁNYPECSENYE SZARVASKOLBÁSZ CHIPSSZEL
HOZZÁVALÓK:
Olajos pác 4 szelet vaddisznó tarjához vagy karajhoz
Előkészítési idő: 5 perc Várakozási idő: 1-4 óra
4 dl napraforgó olaj
2 evőkanál vadhús pác fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint
Pecsenye összetevők:
1 csomag Vadkonyha vaddisznó grill tarja vagy karaj
2 evőkanál liszt
20 dkg füstölt kenyérszalonna
½ pár szarvaskolbász
ELKÉSZÍTÉS:
Elkészítés:
Olajos páclevet készítünk a hozzávalókból, majd belehelyezzük a szeletekre vágott vadhúst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé. Így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.
Vadpecsenye sütése:
A szalonnát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, beirdaljuk és sütés előtt koronát formázunk belőle. A forró serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnákat és a karikákra szeletelt kolbászt. Sütés után a zsiradékot felitatjuk és tálalásig félreteszük.
A húst sózzuk, kiklopfoljuk és megszórjuk liszttel. A szalonna megmaradt zsírjában hirtelen kisütjük a húst mindkét oldalán.
Tálaláskor a kisült vaddisznó pecsenyékre rakjuk a szalonna koronákat, kolbászchipset, petrezselymes főtt burgonyát és savanyított hagymát adunk mellé.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha vaddisznó grill tarja hússal készült!