SZARVASRAGU LEVES GRÍZGOMBÓCCAL
HOZZÁVALÓK:
Raguleves:
Hozzávalók 6 főre:
1 csomag Vadkonyha szarvas gulyáshús
2 evőkanál napraforgóolaj
2 fej közepes vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg karalábé
10 dkg brokkoli
10 dkg csiperkegomba
10 dkg cukorborsó
1 db kápia paprika
2 liter zöldség alaplé
1 db citrom
4 dl főzőtejszín
1,5 evőkanál étkezési keményítő
5 szár friss tárkony
3 db babérlevél
1 szál friss kakukkfű
csipet bors
Grízgaluska:
Hozzávalók 6 főre:
2 db tojás
14 dkg búzadara
1-2 teáskanál vaj
só
ELKÉSZÍTÉS:
Leves készítése:
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a fűszernövényeket, valamint a gulyáshúst. Amint a hús minden oldala megpirult, felöntjük a zöldségalaplével és kis lángon 70-90 perc alatt puhára főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a tisztított, kockázott karalábét, a kápia paprikát, a gombát és a brokkolit. A zöldségekkel a húst 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukorborsót is. További 5 perc elteltével a ragut a főzőtejszínbe kevert keményítővel sűrítjük, végül hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet is. Grízgaluskával és friss fűszernövénnyel, citrommal díszítve tálaljuk.
Grízgaluska:
A tojást a sóval habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a búzadarát -amennyiben szükséges, kis olvasztott vajat is adunk hozzá. A kanállal formázott galuskákat forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt megfőzzük.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Prémium Szarvas gúlyáshússal készült!