SZARVASRAGU LEVES GRÍZGOMBÓCCAL

szarvasragu leves
Vaddisznó gulyás

HOZZÁVALÓK:

Raguleves:

Hozzávalók 6 főre:

1 csomag Vadkonyha szarvas gulyáshús

2 evőkanál napraforgóolaj

2 fej közepes vöröshagyma

20 dkg sárgarépa

10 dkg karalábé

10 dkg brokkoli

10 dkg csiperkegomba

10 dkg cukorborsó

1 db kápia paprika

2 liter zöldség alaplé

1 db citrom

4 dl főzőtejszín

1,5 evőkanál étkezési keményítő

5 szár friss tárkony

3 db babérlevél

1 szál friss kakukkfű

csipet bors

Grízgaluska:

Hozzávalók 6 főre:

2 db tojás

14 dkg búzadara

1-2 teáskanál vaj

ELKÉSZÍTÉS:

Leves készítése:

Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a fűszernövényeket, valamint a gulyáshúst. Amint a hús minden oldala megpirult, felöntjük a zöldségalaplével és kis lángon 70-90 perc alatt puhára főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a tisztított, kockázott karalábét, a kápia paprikát, a gombát és a brokkolit. A zöldségekkel a húst 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukorborsót is. További 5 perc elteltével a ragut a főzőtejszínbe kevert keményítővel sűrítjük, végül hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet is. Grízgaluskával és friss fűszernövénnyel, citrommal díszítve tálaljuk.

Grízgaluska:

A tojást a sóval habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a búzadarát -amennyiben szükséges, kis olvasztott vajat is adunk hozzá. A kanállal formázott galuskákat forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt megfőzzük.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock & Roll 2019

Bock and Roll 2019

A recept az alábbi Vadkonyha Prémium Szarvas gúlyáshússal készült!

Szarvas gúláyshús