SZARVASGERINC TÉLI SUPERFOOD SALÁTÁVAL

Szarvasgerinc téli Superfood salátával
Szarvasgerinc téli Superfood salátával

HOZZÁVALÓK:

Szarvasgerinc téli Superfood salátával hozzávalók:
1 csomag Vadkonyha szarvasgerinc
Egy kevés olaj
5 dkg puha vaj
Kakukkfű ágak, só, bors
250 gramm fekete rizs
1 közepes Hokkaido tök
3 közepes sárgarépa
2 narancs
Fél gránátalma
4 ek olívaolaj
Fél citrom leve
1 ek méz
Só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

Köret készítése:

Mossuk meg  és pucoljuk meg a zöldségeket, a répát vágjuk kisebb hasábokra, a Hokkaido tököt nagyobb kockákra, majd süssük meg őket 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt. Közben megfőzzük a feketerizst (ez is kb. 35-40 perc), kifilézzük a narancsot és megpucoljuk a gránátalmát is. Ha minden összetevő készen van, mehetnek egy nagy keverőtálba, az öntetet – méz, olívaolaj, citromlé – rázzuk össze egy befőttesüvegben és öntsük nyakon vele a salátát. Hidegen és langyosan is remekül működő étel.

Szavarsgerinc készítése:

A szarvasgerincet vegyük ki a hűtőből (ha fagyasztott husival dolgozunk akkor az elkészítés előtti napon a hűtőben hagyjuk felengedni) és hagyjuk állni míg szobahőmérsékletű lesz. Hártyázzuk le, ha szükséges vágjuk nagyobb darabokra, majd jó alaposan dörzsöljük be sóval a húsok minden oldalát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hevítsünk egy kevés olajat egy serpenyőben, mikor már nagyon forró tegyük bele a husikat, és pirítsuk – kérgesítsük – meg mindegyik oldalukat, ez maximum 2-2 perc legyen, közben tegyük a serpenyőbe a vajat és a kakukkfű ágakat is. Ezután tegyük a húsokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, öntsük rá a serpenyő alján keletkezett szaftot is. Süssük 10 percig a sütőben, majd vegyük ki, pihentessük kb. 2 percig, majd frissen szeletelve tálaljuk a körettel. Nagy szemű só vagy sópehely és frissen őrölt bors is mehet a tetejére.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Syrah 2017

Bock Syrah 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasgerinc hússal készült!

Szarvasgerinc
Mélyhűtőtt szarvas gerinc