SZARVAS WELLINGTON VÖRÖSBOROS ÁFONYASZÓSSZAL

Szarvas Wellington vörösboros áfonyaszósszal

HOZZÁVALÓK:

80 dkg Vadkonyha szarvas bélszín
10 dkg vaj
2-3 ek napraforgóolaj
30 dkg csiperkegomba
2 szál csemegehagyma
2 csokor petrezselyem
3 dl tej
3 ek liszt
3 dl jó minőségű vörösbor
15 dkg áfonya
4 evőkanál barnacukor
1 csomag levelestészta
1 tojás
10 dkg Pármai sonka
5 dkg törökmogyoró
szerecsendió
só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Szarvas sült készítése:

A szarvas bélszínt méretre vágjuk (a levelestészta nagyságához igazodva), majd ütés előtt hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig. Olajjal bekenjük felületét és felhevített serpenyőben kérgesre pirítjuk minden oldalon, sózzuk, borsozzuk, majd 2 evőkanál (3 dkg) vajat olvasztunk rá. Sütést követően lefedve hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

Vörösboros áfonya öntet készítése:

A serpenyőbe, amelyet a szarvashús sütésére használtunk beleteszünk 2 dkg vajat és 4 evőkanál barnacukrot, felöntjük 3 dl jó minőségű vörösborral és összeforraljuk az átmosott áfonyával. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Amikor már az öntet besűrűsödött és az áfonya megduzzadt a borban, levesszük a tűzről és tálalásig félretesszük.

Gombás töltelék készítése:

Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott tavaszi hagymákat, majd hozzá tesszük a csiperkegombát. A gombát sózzuk, borsozzuk. A gombát addig kell párolni, míg teljesen elfő róla a leve. Ekkor turmixgépbe tesszük és egy ebvőkanál liszttel pépesre aprítjuk. Ha úgy ítéljük meg, hogy túl nedves a pép, akkor adjunk hozzá még lisztet. A Wellington tésztája könnyen elázhat, ha túl nedves töltelékeket használunk.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock 40 Cuvée

Bock 40 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasbélszín hússal készült!

Mélyhűtőttt szarvasbélszin