ŐZRAGU STROGANOFF MÓDRA

HOZZÁVALÓK:

Őzragu:

  • 60 dkg őz gulyáshús
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 2 ek mustár
  • 1 dl jó minőségű rozé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4-5 db közepes csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • vadragukhoz való fűszerkeverék (pl. Gyógyfű vargányagombás vadragu II.)
  • só, bors, ízlés szerint

Házi készítésű tagliatelle tészta:

  • 3 db tojás
  • 30 dkg búzaliszt
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

Őzragu készítése:

Kevés olajon lepirítjuk a vastag szeletekre vágott csiperkegombát, majd félretesszük. A visszamaradt olajhoz hozzáteszünk még egy evőkanállal és nagy lángon hirtelen megpirítjuk az őz gulyáshúst. Amikor már minden oldala megbarnult, akkor félretesszük és a gomba mellett pihentetjük.

A serpenyőben ezután a maradék olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel, beletesszük a mustárt, felöntjük a rozéborral és hagyjuk, hogy picit besűrűsödjön. Miután eléggé besűrűsödött hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát és felöntjük a tejszínnel. Pár perc után hozzáadjuk a gombát és a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és így hagyjuk összefőni az ízeket. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Házi készítésű tagliatelle tésztával és tejföllel tálaljuk.

Házi készítésű tészta:

A tojást összegyúrjuk a tésztával és tésztanyújtó segítségével vékonyra nyújtjuk. Hosszanti irányban 4 részre hajtjuk és tetszőleges vastagságú metéltet készítünk belőle. Forrásban lévő sós vízhez adjuk, és 4-5 perc alatt készre főzzük.

A tálaláshoz ujjnyi szeletekre vágom és enyhén megpirítom mindkét oldalukat.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock & Roll 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Őzgúlyás hússal készült!

Prémium őzgulyás