LECSÓS SÜLT ŐZCOMB LAPOKBAN SÜLT BURGONYÁVAL
HOZZÁVALÓK:
Lecsó
1 nagy db vöröshagyma
6 közepes db paprika
5 közepes db paradicsom
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
2 teáskanál fűszerpaprika
Baconbe burkolt őzcomb
0.8 kg őzcomb
(Vadpecsenye II. fűszerkeverék ha pácolunk)
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1,5 evőkanál vaj
8-10 szelet bacon
2-3 rozmaringág
Lapokban sült burgonya
Hozzávaló 4 főre:
6 db közepes burgonya
½ csokor petrezselyem
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 ág rozmaring
só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Lecsó készítése
Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük egy lábasban, ezután hozzáadjuk a paprikát. Miután a paprika a hagymával néhány perc kevergetés után összepirult, hozzáadjuk a paradicsomot is. 5-6 percig kevergetve sütjük a lecsós alapot, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát. Ízlés szerint megsózzuk, és 30 percig főzzük az alapot, majd a sülthússal a sütőben készre sütjük.
Baconbe burkolt őzcomb
A húst megmossuk és megtöröljük. (Ha fűszeresebb ízélményt szeretnénk pácoljuk hűtőben egy estén át a Gyógyfű Vadpecsenye II. fűszerkeverékkel, de a pácot tisztítsuk le a húsról sütés előtt.) A fokhagymát megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb késsel mélyebb bemetszéseket ejtünk a húson és belenyomjuk a fokhagymadarabokat, majd bedörzsöljük sóval, borssal. A húst ezután beborítjuk a baconszeletekkel és rozmaringágakkal.
Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal, beletesszük a húst, beborítjuk fóliával és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 30 perc elteltével 180 fokra csökkentjük a sütési hőmérsékletet – amennyiben szükséges, önthetünk a hús alá 1-2 dl vizet.
További 30 perc elteltével vegyük ki a húst a sütőből, öntsük köré a korábban elkészített lecsós öntetet, majd toljuk vissza a sütőbe, ezúttal azonban már fólia nélkül. Süssük még 20-30 percig, míg az ízek összeérnek és a bacon ropogós lesz. Hagyjuk hűlni 10-20 percig, mielőtt felszeleteljük. A sütési idő változhat a hús vastagságától függően.
Lapokban sült burgonya
Összekeverjük a fűszereket az apróra vágott fűszernövényekkel. A krumplit vékony karikákra vágjuk és összeforgatjuk a felolvasztott vajjal, az olajjal és a fűszerkeverékkel.
A vajas-fűszeres krumplit szilikon muffin formákba rendezzük és 190 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
A recept az alábbi Vadkonyha Őzcomb hússal készült!