LECSÓS SÜLT ŐZCOMB LAPOKBAN SÜLT BURGONYÁVAL

Lecsós sült őzcomb lapokban sült burgonyával
Lecsós őzcomb

HOZZÁVALÓK:

Lecsó

1 nagy db vöröshagyma

6 közepes db paprika

5 közepes db paradicsom

2 ek napraforgó olaj

só ízlés szerint

2 teáskanál fűszerpaprika


Baconbe burkolt őzcomb

0.8 kg őzcomb

(Vadpecsenye II. fűszerkeverék ha pácolunk)

2 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1,5 evőkanál vaj

8-10 szelet bacon

2-3 rozmaringág

Lapokban sült burgonya

Hozzávaló 4 főre:

6 db közepes burgonya

½ csokor petrezselyem

2 evőkanál vaj

2 evőkanál olívaolaj

1 ág rozmaring

só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Lecsó készítése

Az olajon a hagymát üvegesre dinszteljük egy lábasban, ezután hozzáadjuk a paprikát. Miután a paprika a hagymával néhány perc kevergetés után összepirult, hozzáadjuk a paradicsomot is. 5-6 percig kevergetve sütjük a lecsós alapot, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát. Ízlés szerint megsózzuk, és 30 percig főzzük az alapot, majd a sülthússal a sütőben készre sütjük.

Baconbe burkolt őzcomb

A húst megmossuk és megtöröljük. (Ha fűszeresebb ízélményt szeretnénk pácoljuk hűtőben egy estén át a Gyógyfű Vadpecsenye II. fűszerkeverékkel, de a pácot tisztítsuk le a húsról sütés előtt.) A fokhagymát megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk.

Egy kisebb késsel mélyebb bemetszéseket ejtünk a húson és belenyomjuk a fokhagymadarabokat, majd bedörzsöljük sóval, borssal. A húst ezután beborítjuk a baconszeletekkel és rozmaringágakkal.

Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal, beletesszük a húst, beborítjuk fóliával és 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 30 perc elteltével 180 fokra csökkentjük a sütési hőmérsékletet – amennyiben szükséges, önthetünk a hús alá 1-2 dl vizet.

További 30 perc elteltével vegyük ki a húst a sütőből, öntsük köré a korábban elkészített lecsós öntetet, majd toljuk vissza a sütőbe, ezúttal azonban már fólia nélkül. Süssük még 20-30 percig, míg az ízek összeérnek és a bacon ropogós lesz. Hagyjuk hűlni 10-20 percig, mielőtt felszeleteljük. A sütési idő változhat a hús vastagságától függően.

Lapokban sült burgonya

Összekeverjük a fűszereket az apróra vágott fűszernövényekkel. A krumplit vékony karikákra vágjuk és összeforgatjuk a felolvasztott vajjal, az olajjal és a fűszerkeverékkel.

A vajas-fűszeres krumplit szilikon muffin formákba rendezzük és 190 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Royal Cuvée 2015

Bock Royal Cuvee 2015

A recept az alábbi Vadkonyha Őzcomb hússal készült!

őz comb hús