GRILLEZETT VADDISZNÓ TARJA BBQ SZÓSSZAL

HOZZÁVALÓK:

Olajos pác (6-7 szelet vaddisznó tarjához)

Vadkonyha vaddisznó grill tarja

4 dl olívaolaj

2 evőkanál vadhús pác fűszerkeverék

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál mustár

3 evőkanál ketchup

1 evőkanál barnacukor

só és bors ízlés szerint

BBQ öntet

2 evőkanál napraforgó olaj

1 fej közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál barnacukor

3 evőkanál Worcester szósz

2 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál gyümölcsalapú ecet

40 dkg aprított paradicsom (konzerv)

14 dkg sűrített paradicsom

só és bors

ELKÉSZÍTÉS:

Páclé készítése:

Olajos páclevet készítünk a hozzávalókból, majd belehelyezzük a húst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé. Így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.

Felhevített serpenyőben kérgesre pirítjuk a tarjákat minden oldalon, sózzuk, borsozzuk, majd az időközben elkészült BBQ szósszal kenjük be az egyik felét. A sütési idő függ a szeletek vastagságától és a húsok minőségétől, átlagosan egy oldalt 3-4 percig kell magas fokozaton sütni.

Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel és BBQ szószt adunk hozzá. Friss kenyérrel vagy választott grill köretekkel fogyasztjuk.

BBQ öntet készítése:

Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagyma gerezdeket. Amikor már a hagyma megpuhult hozzáadjuk a többi hozzávalót és alacsony fokozaton addig főzzük, míg a lé besűrűsödik (20-30 perc). A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixgépbe vagy konyhai aprítóba krémesre keverjük. A grillezett húsra kenhetjük, vagy szószként tálaljuk a tarja mellé.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock & Roll 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznó hússal készült!

vaddisznó tarja