GRILLEZETT VADDISZNÓ TARJA BBQ SZÓSSZAL
HOZZÁVALÓK:
Olajos pác (6-7 szelet vaddisznó tarjához)
Vadkonyha vaddisznó grill tarja
4 dl olívaolaj
2 evőkanál vadhús pác fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál barnacukor
só és bors ízlés szerint
BBQ öntet
2 evőkanál napraforgó olaj
1 fej közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál barnacukor
3 evőkanál Worcester szósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál gyümölcsalapú ecet
40 dkg aprított paradicsom (konzerv)
14 dkg sűrített paradicsom
só és bors
ELKÉSZÍTÉS:
Páclé készítése:
Olajos páclevet készítünk a hozzávalókból, majd belehelyezzük a húst úgy, hogy teljes felületén elfedje a páclé. Így hagyjuk állni minimum 1 órát, optimális esetben egy teljes éjszakára a hűtőbe helyezzük. Sütés előtt kivesszük az olajos pácból és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 20-30 percig.
Felhevített serpenyőben kérgesre pirítjuk a tarjákat minden oldalon, sózzuk, borsozzuk, majd az időközben elkészült BBQ szósszal kenjük be az egyik felét. A sütési idő függ a szeletek vastagságától és a húsok minőségétől, átlagosan egy oldalt 3-4 percig kell magas fokozaton sütni.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel és BBQ szószt adunk hozzá. Friss kenyérrel vagy választott grill köretekkel fogyasztjuk.
BBQ öntet készítése:
Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagyma gerezdeket. Amikor már a hagyma megpuhult hozzáadjuk a többi hozzávalót és alacsony fokozaton addig főzzük, míg a lé besűrűsödik (20-30 perc). A tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixgépbe vagy konyhai aprítóba krémesre keverjük. A grillezett húsra kenhetjük, vagy szószként tálaljuk a tarja mellé.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Vaddisznó hússal készült!