GRILLEZETT SZARVASGERINC

szarvas recept
Tépett vaddisznóhús

HOZZÁVALÓK:

1 csomag Vadkonyha szarvasgerinc

bors

1 dl vörösbor

1 ek méz

balzsamecet

saláta

40 dkg édesburgonya

ELKÉSZÍTÉS:

A grillezésnek van néhány alapszabálya, amit nem árt, ha tudunk és akkor jó eséllyel finom húst sütünk majd, nem cipőtalpat égetünk oda. Az alapanyag ne kerüljön közvetlenül a hűtőből a grillrácsra, hanem akklimatizálódjon egy kicsit szobahőmérsékleten. A hús első oldalát kétszer annyi ideig grillezzük, mint a másodikat, itt lehet olyan trükköt bevetni, hogy az időt három részre osztjuk. Az első harmad után fordítunk 45-90 fokot rajta, de csak azért, hogy a felületén a csíkok helyett egy rácsminta legyen, aztán az utolsó harmadban fordítjuk át a másik oldalára.

A sütés során semmilyen fűszert, sem pácot nem használtam, ez a zamatos, karakteres húsoknál jó tapasztalat, hiszen így megőrzik a jellegüket. Csak az elkészült, majd szeletelt húst sózom, borsozom, valamint most egy kevéske vörösboros-mézes balzsamecetet is löttyintettem rá, amit amúgy a salátára szántam…

A köret egy kis kevert saláta és édesburgonya – vagy más néven batáta –, amit vékony szeletekre vágtam, hogy chips legyen belőle, mert szerintem jól egészíti ki a borjú édeskés, májas ízét, amit a balzsamecet savasságával tettem teljessé. Talán mondanom sem kell, hogy percek alatt elkészült a finom meleg étel.

Forrás: Vadászlap 2018/VI. hó

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Cabernet Sauvignon Jammertál Selection 2014

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvasgerinc hússal készült!

Szarvasgerinc