CÉKLÁS VÖRÖSBOROS SZARVASRAGU

Céklás szarvasragu

HOZZÁVALÓK:

60 dkg Vadkonyha szarvas gulyáshús

60 dkg cékla

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2,5 dl száraz vörösbor

3 ek. liszt

0,5 tk. õrölt rozmaring

2 ek. áfonyalekvár

1 dl víz

4 ek. olívaolaj

0,5 tk. kakukkfû

õrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉS:

Valami új, valami más, mint eddig megszoktatok a hazai vadgasztronómiában. Nem pörkölt, nem gomba, hanem egészséges cékla, némi áfonyalekvár, fűszerek és ízletes szarvashús találkozik ebben az ízletes szarvasraguban… Lehet, hogy sokan most a fejüket fogják a leírás hallatán, de megéri legalább egyszer elkészíteni ezt az ételt!

A Vadkonyha szarvas gulyáshúst sózzuk, borsozzuk és megszórjuk liszttel. Összeforgatjuk az egészet, hogy minden oldalát érje a liszt a húsoknak. Egy magas falú edénybe 4 evőkanál olívaolajat öntünk és a lisztezett húsokat megpirítjuk annyira, hogy egy kis barna kérget kapjanak. Ezek után megtisztítjuk a zöldségeket. A vöröshagymát felaprítjuk, a céklát felkockázzuk, a fokhagymát felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Megszórjuk az egészet kakukkfűvel, plusz még egy kis sóval és őrölt borssal is. Mindezek után további két evőkanál áfonyalekvárt is hozzákeverünk az eddigiekhez, végezetül pedig az alapanyagainkat felöntjük 2,5 dl száraz vörösborral és 1 dl vízzel. Lefedve alacsony lángon 90 percig főzzük. Amikor a hús már omlós, a cékla puha és a szaft már sűrűvé válik, akkor lehúzzuk a tűzről. Melegen tálaljuk a hagyományos vonal kedvelőinek tört burgonyával, az új ízekre vágyóknak kuszkusszal. Így születik a hagyományos vadpörkölt helyett egy reformétel, mégpedig nem másból, mint szarvashúsból.

Forrás: Vadászlap 2017/V. hó

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Syrah 2017

Bock Syrah 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Prémium Szarvas gúlyáshússal készült!

Szarvas gúláyshús