BOLOGNAI SPAGETTI SZARVASBÓL
HOZZÁVALÓK:
Bolognai ragu:
60 dkg Vadkonyha szarvascomb – darálva
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 db nagyobb húsos paradicsom (vagy 400 ml darabolt konzerv paradicsom)
10 dkg sűrített paradicsom
2 dl marha vagy zöldségalaplé
3 evőkanál olivaolaj
bazsalikom, só, bors ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Ragu készítése:
Olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is pirítsuk hozzá. Adjuk hozzá a darált húst és kevergetéssel ügyeljünk arra, hogy ne maradjon egyben a hús. Amikor már megbarnult, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és öntsük fel alaplével. Lassú tűzön főzzük tovább minimum 1 órán keresztül. Amikor már az ízek összeértek és a hús puhára főtt adjuk hozzá a friss bazsalikomot és főzzük további 5 percig, ízesítsük sóval, borssal.
Főtt spagetti tésztára helyezzük a kívánt mennyiségű ragut, reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvas comb hússal készült!