BOLOGNAI SPAGETTI SZARVASBÓL

HOZZÁVALÓK:

Bolognai ragu:

60 dkg Vadkonyha szarvascomb – darálva

2 nagy fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4 db nagyobb húsos paradicsom (vagy 400 ml darabolt konzerv paradicsom)

10 dkg sűrített paradicsom

2 dl marha vagy zöldségalaplé

3 evőkanál olivaolaj

bazsalikom, só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

RAgu készítése:

Olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is pirítsuk hozzá. Adjuk hozzá a darált húst és kevergetéssel ügyeljünk arra, hogy ne maradjon egyben a hús. Amikor már megbarnult, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot és öntsük fel alaplével.  Lassú tűzön főzzük tovább minimum 1 órán keresztül. Amikor már az ízek összeértek és a hús puhára főtt adjuk hozzá a friss bazsalikomot és főzzük további 5 percig, ízesítsük sóval, borssal.

Főtt spagetti tésztára helyezzük a kívánt mennyiségű ragut, reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Az ételhez ezt a bort ajánljuk:

Bock Ermitage 2017

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvas comb hússal készült!

Szarvascomb