BARNASÖRREL SÜLT SZARVASRAGU
HOZZÁVALÓK:
Szarvasragu:
- 60-80 dkg szarvas gulyáshús, közepesen kockázva, de vaddisznóból is kiváló
- 30 dkg répa
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg savanyított gyöngyhagyma
- 20 dkg burgonya
- 3 szár zeller
- 1 db kápia paprika
- 15 dkg laskagomba
- 7 dl marhahús alaplé
- 4 dl barnasör
- 2 evőkanál Gyógyfű vargányagombás vadragu fűszerkeverék
- 2 db babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál napraforgóolaj
Tejszínes zellerpüré:
- 3 közepes zellergumó
- 10 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
Szarvasragu készítése:
Olajon megforgatjuk az ecetes hagymát, a cikkekre vágott vöröshagymát, a vastagabb karikákra vágott répát, gombát, majd hozzá adjuk a kockákra vágott paprikát és a burgonyát, fűszerezzük a vargányagombás fűszerkeverékkel és a babérlevéllel majd felöntjük az alaplével és a sörrel. Amikor a zöldséges alap forrásban van hozzáadjuk a kockázott szarvashúst és zsírpapírral lefedve 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 1 óra elteltével a zsírpapírt eltávolítjuk és további 1 órán keresztül sütjük. Amikor a hús megpuhult egytálételként vagy körettel fogyaszthatjuk.
Zellerpüré készítése:
A meghámozott zellergumókat apró kockára vágjuk és forrásban lévő vízben puhára főzzük. A puhára főtt zellerről leöntjük a vizet és hozzáadjuk a vajat és a langyos tejszínt, majd összetörjük burgonyanyomóval. A krémesebb állag eléréséért használhatunk turmixgépet. A pürét ízlés szerint sózzuk, borsózzuk valamint szerecsendiót is adhatunk hozzá.
Jó étvágyat!
A recept az alábbi Vadkonyha Szarvas gúlyáshússal készült!