BARNASÖRREL SÜLT SZARVASRAGU

Szarvasragu

HOZZÁVALÓK:

Szarvasragu:

  • 60-80 dkg szarvas gulyáshús, közepesen kockázva, de vaddisznóból is kiváló
  • 30 dkg répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg savanyított gyöngyhagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 3 szár zeller
  • 1 db kápia paprika
  • 15 dkg laskagomba
  • 7 dl marhahús alaplé
  • 4 dl barnasör
  • 2 evőkanál Gyógyfű vargányagombás vadragu fűszerkeverék
  • 2 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Tejszínes zellerpüré:

  • 3 közepes zellergumó
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Szarvasragu készítése:

Olajon megforgatjuk az ecetes hagymát, a cikkekre vágott vöröshagymát, a vastagabb karikákra vágott répát, gombát, majd hozzá adjuk a kockákra vágott paprikát és a burgonyát, fűszerezzük a vargányagombás fűszerkeverékkel és a babérlevéllel majd felöntjük az alaplével és a sörrel. Amikor a zöldséges alap forrásban van hozzáadjuk a kockázott szarvashúst és zsírpapírral lefedve 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 1 óra elteltével a zsírpapírt eltávolítjuk és további 1 órán keresztül sütjük. Amikor a hús megpuhult egytálételként vagy körettel fogyaszthatjuk.

Zellerpüré készítése:

A meghámozott zellergumókat apró kockára vágjuk és forrásban lévő vízben puhára főzzük. A puhára főtt zellerről leöntjük a vizet és hozzáadjuk a vajat és a langyos tejszínt, majd összetörjük burgonyanyomóval. A krémesebb állag eléréséért használhatunk turmixgépet. A pürét ízlés szerint sózzuk, borsózzuk valamint szerecsendiót is adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!

A recept az alábbi Vadkonyha Szarvas gúlyáshússal készült!

Szarvas gúláyshús