A vadhúsoknak is nagyon jól áll a pácolás, ezért összeszedtünk nektek 8 pác-receptet, ami új színt hozhat a vadételekbe ha a hagyományos, pörköltes ízvilág mellett mást is szívesen kipróbálnátok. Olajos pácokkal 8-72 óra pácolást javaslunk, az alkoholos/nedves páccal 3-24 órát, minden esetben hűtőben, zárt dobozban vagy légmentesen zacskózva. Figyeljünk továbbá arra is, hogy a páclé a húst teljesen elfedje.
Az alábbi mennyiségek kb. fél kiló vadhús pácolásához elegendőek:
Thai ihletésű pác
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál kókusztej
1 lime leve
1 kávéskanál friss gyömbér
1 lime szeletelve
1 gerezd fokhagyma
½ csokor korianderzöld vagy petrezselyemzöld
só, bors
Mézes szójaszószos pác
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Joghurtos curry pác
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál joghurt
1 evőkanál curry por
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál őrölt kömény
½ teáskanál chilli pehely
1 gerezd fokhagyma
só bors
Teriyaki pác
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál barnacukor
2 evőkanál édes szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
½ evőkanál szezámmag
1 teáskanál szezámolaj
só, bors
Olasz paradicsomos pác
3 evőkanál olívaolaj
1 db paradicsom
2 evőkanál paradicsompüré
5-6 nagyobb levél friss bazsalikom
1 evőkanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál cukor
½ kávéskanál fűszerpaprika
só, bors
Mézes mustáros pác
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
4 evőkanál mustár ( díjon)
1 teáskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Diós pestos pác
4 evőkanál olivaolaj
1 csokor friss bazsalikom
2 evőkanál darált dió
só, bors
Aszalt gyümölcsös rozé pác
1 dl rozé
6 szem aszalt szilva
3 evőkanál áfonya
3 szem aszalt barack
1 szál egész fahéj
1 szem csillagánizs
1 evőkanál barnacukor
só, bors
Cégünk megfelel
az IFS Nemzetközi Élelmiszeripari Szabványnak.
Fiwi-Hűt Kft.
2890 Tata, Molnár u. 2.
Tel: +36 34 483 550
email: info@vadkonyha.hu